Top 3 lakástextil, amivel színt vihetsz otthonodba

Ki ne szeretne egy fárasztó nap után egy olyan lakásba hazatérni, amiből árad az összhang és a nyugalom? A következő 3 lakástextil segítségével te is feldobhatod otthonod, hogy ne csak kényelmesebb, de harmonikusabb élettér vegyen körül. És még csak nagy befektetésre sincs szükség!

A hálószoba királynője: az ágyneműhuzat

Életünk jelentős részét alvással töltjük. Nem mindegy hát, hogy milyen anyagok vesznek körül minket az ágyban. A minőségi alváshoz nem csak a legkényelmesebb matracot és párnát kell megtalálnunk, hanem az évszaknak megfelelő ágyneműhuzatot is. Hiszen egy mikroplüss huzat borzasztó meleg lenne nyáron, ahogyan egy lenvászon anyag sem adná a legkellemesebb melegérzetet télen. Fontos, hogy jól szellőző, bőrbarát anyagból készült darabra essen a választásunk! A fokozott verejtékezést elkerülhetjük, ha mellőzzük a műszálas anyagokat, és a természetesebb textilek közül válogatunk. A pamut és krepp anyagok jól szellőznek, bőrbarátak, és ideális választás lehet az érzékeny bőrű, vagy allergiás, asztmás emberek számára is.

Segíti a mély álomba merülést, ha alvás előtt kissé lelassulunk, ráhangolódunk a pihenésre. Ezért tartsuk szem előtt az ágyneműhuzat megjelenését is! Egy jól megválasztott huzat öltözteti a hálószobát, harmóniát teremt, segít ellazulni egy fárasztó nap után.

Mi van a talpunk alatt?

Ha az ember átöltöztetné az otthonát, általában a gyakran használt bútorokat, lakberendezési tárgyakat újítaná meg. De van egy pontja a lakásunknak, melyet minden másnál gyakrabban használunk, mégis mostoha szerepe van; ez pedig a padló. Ne féljünk kísérletezni a színekkel, formákkal, textúrákkal, ha szőnyeget választunk. A szőnyegek melegséget, otthonos hangulatot árasztanak, nem utolsó sorban hangfogók, és elrejthetjük velük a padlón esett sérüléseket is. Nem csak a nappali érdemli meg a gondoskodást, hiszen a hosszú folyosóra terített futó, vagy a lépcsőfokokat védő szőnyeg mellett a falakat is óvhatjuk.

Amire senki sem gondol: konyhai textíliák

Ha lakástextilről van szó, mindenkinek gyönyörű díszpárnák és pihepuha plédek jelennek meg a lelki szemei előtt. De nem csak a nappalit és a hálószobát lehet felöltöztetni! A konyhai textíliák elsődleges funkciója a praktikum, ám ha jól választunk, egymást kiegészítve üde színfoltok lehetnek az étkezés színhelyén. Az asztalterítő, párnák és a konyharuhák mellett gondoljunk a szalvétákra, edényfogókra is, hiszen az ördög a részletekben rejlik.

Irány a webshop!