Hogyan készítsünk korlátoszlopot?

A korlátoszlop egyszerű védelmi funkciója mellett egyben esztétikai látványelem is. Építése során pedig ezért törekedni kell a biztonságos és szép, esztétikus megvalósításra. Az egyik legjobb barátunk pedig ebben a rozsdamentes acél lesz!


A RMÁruház csapata rozsdamentes korlátelemek kiépítésében, egyéb korlátoszlopok és kivitelezési feladatokban is tud segíteni. Specializáltan rozsdamentes acél- és üvegkorlátok gyártásával, értékesítésével és megmunkálásával is foglalkoznak.


Miért a rozsdamentes acél a legjobb alternatíva korlátoszlop készítéséhez?


Több okból is az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb anyag a rozsdamentes acél e célokra. Egyrészt nagyon ellenálló és erős, de azért is szeretik, mert könnyen tisztítható és minimális a karbantartása. Na és persze nem utolsósorban az esztétikai érték is igen fontos e téren – amiben szintén kiválóan teljesít.


Fali kapaszkodó vagy korlátoszlop építése parapet falra


Először is alaposan fel kell mérni a fal szerkezetét és állapotát, majd biztosítani a megfelelő rögzítési pontokat. Ezt követően válasszuk ki az adott anyagot – például rozsdamentes acél – és szerelhetjük is fel a kapaszkodókat! Persze nem minden esetben ilyen egyszerű a dolog, sőt erősen ajánlott szakemberek segítségét kérni a precíz és biztonságos munkához.


Amennyiben parapet falra építünk korlátoszlopot, több dologra is figyelni kell. Az egyik ilyen, hogy az annak belsejébe jutó víz ne jusson a vízszigetelés alá, és el tudjon távozni az oszlopból. A talpat továbbá a vízzáró rétegen keresztül kell a betonrétegbe rögzíteni, ha van rá lehetőség, akkor betonragasztóval. A rögzítés után pedig a talpat kenhető vízzáró anyaggal kezeljük, ami szintén azért fontos, hogy a csavartövek mellett a víz ne jusson a vízzáró réteg alá.


Az oszlop belső felébe is olyan elemet kell rakni, ami megakadályozza a belsejébe beszivárgó víz talp alá való bejutást. A víz kijutása érdekében helyezzünk el az alsó felén egy vízkifolyó furatot!


Eszközök beszerzése és generálkivitelező csapat felkutatása


Miután megterveztük és kialakítottuk, mit és hogyan fogunk csinálni, elérkezett az idő a megfelelő eszközök beszerzéséhez. Törekedjünk a minőségi, tartós és biztonságos anyagok előnyben részesítésére!


Ha nem vagyunk tisztában a folyamat lépéseivel, de biztosra mennénk, válasszunk profi generálkivitelező csapatot! Ügyeljünk rá, hogy tapasztalt és megbízható szakemberek dolgozzanak az építőelemeken! Kérhetünk akár referenciákat és képeket is, valamint utánanézhetünk, rendelkezik-e az adott cég a szükséges engedélyekkel és biztosításokkal.


A RMÁruház szakemberei széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a rozsdamentes acélkorlátok tervezésében és kivitelezésben egyaránt, illetve elméleti szinten is mindent tudnak a témában, bármilyen kérdésünk merül fel a különböző munkafázisok során. A folyamat pedig dokumentálva is lesz, így minden lépés pontosan lekövetkező és átlátható, mi miért is történt.


Irány a webshop!