Fejlett erőátviteli forma a motorkerékpároknál

A motorozás sok esetben több egy egyszerű közlekedési formánál. Természetesen annak is nagyon praktikus, főleg városi közlekedés esetén, de ha valaki motorra pattan, könnyen szenvedélyévé válhat ez a tevékenység.


Bármelyik tábort is erősítsük, nagyon fontos a megfelelő védelem a motorkerékpáron való utazás esetén, nem véletlenül írja elő a KRESZ kötelezően a bukósisak viselését. A Szallerbeck Motor bukósisakjainak kínálatában válogatva könnyen megtaláljuk a megfelelő védelmet nyújtó, kényelmes típust.


DCT technológia a maximális élvezetért


A DCT (Dual Clutch Transmission) technológia 2010-ben jelent meg a Honda motorokban. Ez mára a legfejlettebb és egyik legelterjedtebb erőátviteli formává vált a kétkerekű járművek esetében. A rendszer működésének lényege, hogy egyetlen mozdulattal át lehet váltani az automata üzemmódról, manuálisra. Így aki szereti saját maga állítani a sebességfokozatot, lehetősége van erre.


Ha pedig csak az utazásra szeretnénk koncentrálni, vagy az ideális íveket szeretnénk megtalálni, anélkül, hogy a sebességváltó állítására kelljen koncentrálnunk, akkor nyugodtan élvezhetjük az automata állás kényelmét.


Ezen belül különböző módok közül lehet választani, ilyen a Sport és a Drive. A Sport magasabb fordulatszámon pörgeti a motort így nagyobb nyomaték leadására képes és dinamikus vezetési stílust tesz lehetővé. A Drive fokozat pedig olyankor ajánlott, amikor csak kényelmesen, egyenletes tempóban szeretnénk utazni.


Különleges váltókapcsoló


Manuális fokozatváltás esetén saját igényeinknek megfelelően szabhatjuk meg, hogy mikor melyik sebességi fokozatban szeretnénk haladni a járművel. A váltás folyamata viszont rendkívül gyors és egyszerű, könnyedén elvégezhető.


Nincs szükség kézi tengelykapcsolóra és váltókarra. Egy váltókapcsolót helyeztek el a kormányrúd bal oldalán. Ennek a használatával nem kell odafigyelni a kéz és láb összehangolt mozgására váltásnál, viszont megkapjuk a teljes kontroll élményét a motorkerékpár fölött.


Miért a DCT?

A DCT számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik a fent említett praktikus és kényelmes működésen túl. Kis sebesség esetén is stabilitást nyújt, így városi forgalomban, lámpánál, vagy emelkedőn való elinduláskor is jó szolgálatot tesz.


A DCT váltók esetében sem kell rettegni attól, hogy hamar elhasználódnak, vagy tönkremennek. A Honda minőségi alapanyagokból, tartós termékeket hoz létre, amelyek ugyanolyan strapabíróak, mint a kézi váltók.


Szintén óriási pozitívum, hogy a DCT úgy lett megalkotva, hogy az bármely modellhez, bármilyen felhasználás mellett használható legyen. Így különböző motorok széles kínálatából válogathatunk anélkül, hogy le kellene mondanunk az automata és manuális sebességváltás közötti átkapcsolásról a vezetés során.


Irány a webshop!