Gyerekkel vagyok!

Időpont
2024.05.04. 09:15 - 11:00

„Gyerekkel vagyok!” – Pécsett először babakocsis, kismotoros és gyalogos felvonulásra hívják a családokat

A Pécsimami Közhasznú Egyesület május 4-én, szombaton délelőtt izgalmas programja hívja a családokat, mely elsősorban kisgyermekeseknek szól, de örömmel látnak mindenkit, aki szerint: "Gyerekkel lenni jó!"

Más városokban – például Kecskeméten és Győrben – már hagyománya van a babakocsis felvonulásnak, amit az egyesület most a pécsi családoknak is szeretne elhozni színes programokkal kísérve, készülve a másnapi anyák napjára.

Az esemény május 4-én 9.15-kor a Kossuth téren kezdődik, itt gyülekeznek a felvonulásban részt vevő családok, a kicsiket meglepetéssel várják.

Pontban 9.45-kor indul a vidám menet babakocsikkal, kismotorokkal, vagy akár gyalogosan a Kossuth tértől a Bajcsy-Zsilinszky utcán és a Zólyom utcán át a Vásárcsarnok előtti térre, rendőri biztosítással.

Akinek van kedve, a gyerkőc babakocsiját, kismotorját akár fel is díszítheti erre a különleges alkalomra, a legötletesebb járgányt díjazzák!

A Vásárcsarnok előtti tér színes programoknak ad helyet.

Lesz zenés mesejáték ember nagyságú bábokkal, az énekhangokat többek közt Rudán Joe, a P. Mobil és a Pokolgép egykori énekese mint ördög, Szentgyörgyváry Péter, a Vivat Bacchus énekese mint mesélő, valamint Horváth Lejla, a Made In B zenekar fiatal énekesnője mint boszorkány kölcsönzi. A dinamikus és modern előadás minden korosztály számára élvezhető módon dolgozza fel a térség legendáját.

Ezt követi az anyák napi virágültetés, melynek 2023-ban is a Vásárcsarnok adott helyet, az akkor elültetett virágok egészen őszig díszítették a Vásárcsarnok előtti teret. A gyerekek most is a nevükkel ellátott szívecskével jelölhetik meg az édesanyjuknak elültetett virágpalántát.

A Tamás Éva Játéktára „Gyereket a magasba!” című interaktív gyerekkoncertje zárja a programot, ahol nem csak anyák napi dalok hangzanak el, de pontban 11 órakor a résztvevők magasba emelik a gyerekeket, a „Gyereket a magasba!” országos rendezvény pécsi állomásaként.

A szervezők szeretettel várnak minden kicsit és nagyot, kismamát és nagymamát, és természetesen apukát és nagypapát is, hiszen ki tudná magasabbra emelni a csemetéket, mint ők?

RÉSZLETES PROGRAM:

9.15 – 9.45: Gyülekezés a Kossuth téren

Az első száz gyermeket ajándék héliumos lufival lepik meg, a kicsiket csillámtetkó és kreatív foglakozás várja.

9.45 – 10.10: A családok babakocsis / kismotoros / gyalogos felvonulása a Vásárcsarnok előtti térre

10.10 – 10.25: A harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendája című zenés mesejáték óriásbábokkal

10.25 – 10.45: Anyák napi virágültetés

(A virágpalántákra itt lehet regisztrálni: https://pecsimami.hu/urlap/jelentkezem-az-anyak-napi-viragultetesre-2024 )

10.45 – 11.15: A Tamás Éva Játéktára interaktív gyermekkoncertje

11.00: „Gyereket a magasba!”

A program széleskörű összefogással, a Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében valósul meg.

Irány a webshop!