LEGJOBBAK – Tourism is our passion

Zárás
24:00 órakor

“A koronavírus járvány úgy sújtott le ránk, a szakmában dolgozókra, a turizmus/vendéglátásban élőkre, mint a Katrina hurrikán a new-orleansiakra. Gyorsan és kegyetlenül”- tartja Nagy-Szász István, a Tourism is our passion szervező- ötletgazdája és a fotópályázat zsűrijének tagja. Úgy gondolja, ez a kezdeményezés “segít emlékezni, segít emlékeztetni, hogy mi, egy nagy közösség vagyunk, és ha más nem is, mi mindig tudunk magunkon segíteni”.

Az idei Tourism is our passion fotópályázat megörökíti a pandémia által legsúlyosabban érintett ágazat, a turizmus rendkívüli időszakát és emléket állít annak. A versenyre nevezett képek az elmúlt év nehézségei mellett felidézik a mosolyokat és megmutatják a hősöket is. A pályázat és a kiállítás azokhoz szól, akiknek a turizmus a szenvedélyük, ezzel nem titkolt célja kapcsolatot teremteni a nagyközönség és a szakmai érdeklődők között.

Legjobbak

Az ország első turizmus-vendéglátás témájú fotópályázatára 2021. február 10. – 2021. március 20. között lehetett pályázni négy kategóriában. Ezek a 2020 emlékei; Turizmus hősei; Egy pillanatnyi mosoly; Vendégek nélkül (csend).

A közönség szavazatai alapján a három legnépszerűbb kép kapott nyereményt, az elismert szakmai zsűritagok szavazatai alapján pedig minden kategóriában hirdettünk első-, második-, és harmadik helyezettet.

A zsűri tagjai: Baki Péter (Magyar Fotóművészek Szövetsége, elnök) Bakody Katalin (JAB Anstoetz Magyarország, igazgató) Pesti István (Platán étterem, konyhafőnök) Nánási Pál (fotóművész) Varró Zoltán (designer) Vágó Ágnes (turizmusonline.hu, főszerkesztő) Nagy-Szász István (CPI Hotels).

Több különdíj is született: a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Hotel Hero valamint a CPI Hotels Hungary vezetői is úgy gondolták, vannak még kiemelésre érdemes alkotások a pályaművek között.

A turizmus a szenvedélyünk!

Kijelenthető, hogy a turisztikai szektor elmúlt évét a benne élők szemével mutatja meg a Tourism is our passion photo award legkiválóbb képeiből születő kiállítás. Június 29-én 17 órakor hét helyszínen egyszerre nyílik meg a tárlat, így az ország hét pontján egy időben pezsdülhetnek fel a turisztikai élet mindennapjai.


LEGJOBBAK – Tourism is our passion

Megnyitó: 2021. június 29. kedd, 17 óra

Megnyitja: Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese és a tárlat kurátora

Beszédet mond: Borosné Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója

Helyszínek:

Budapest: Gellért Fürdő;

Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior;

Eger: Hotel Eger & Park;

Debrecen: Hotel**** Lycium;

Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás

Pécs: Palatinus Grand Hotel

Sopron: Hotel Sopron;

A díjazott képeket ide kattintva éred el!

A párhuzamos kiállítások végeztével a szervezők a pályaműveket árverésre bocsájtják. Az árverésen befolyt összeget a nevezők szavazatai alapján a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlották fel. A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort.

Megközelíthetőség

A Főpályaudvartól a 3,4, 4Y, 8, 104,104Y számú buszokkal közelíthető meg. Leszállás az Árkádnál, majd onnan gyalog 500 métert kell gyalogolni a Széchenyi tér irányába, majd onnan a Király utcába.

Elérhetőség
Név
Palatinus szálló
Cím
Pécs, Király u. 5, 7621
Telefonszám
+36 72 889 400
Nyitva tartás

hétfő: 00:00 - 24:00
kedd: 00:00 - 24:00
szerda: 00:00 - 24:00
csütörtök: 00:00 - 24:00
péntek: 00:00 - 24:00
szombat: 00:00 - 24:00
vasárnap: 00:00 - 24:00

Az épület a nap minden szakában megközelíthető.

Irány a webshop!