Tour de Hongrie Pécs 2024

Időpont
2024.05.08. 08:00 - 05.12 16:00:00

A tavalyi siker után 2024-ben is Pécsre érkezik a nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalúnak ígérkező Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny, amelyet május 8–12. között rendeznek meg.

A nagy hagyományokkal rendelkező Tour de Hongrie szervezői érvről évre igyekeznek szintet lépni, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy az országúti kerékpárverseny tavaly óta már ProSeries besorolással rendelkezik, azaz a világ legjelentősebb megmérettetései közé tartozik.

Pécs számára remek hírt tartogatott a verseny kedd esti útvonalbemutató gálája, hiszen 2023 után ismét bekerült a baranyai vármegyeszékhely a TDH programjába. Sőt, a tavalyi átütő sikernek köszönhetően ezúttal Pécsett zárul majd a körverseny!

A tavalyi útvonalhoz képest módosul a Pécsett záruló utolsó szakasz, ezúttal ugyanis Siófokról indul majd a mezőny, hogy Tamási, Dombóvár és Orfű érintésével érkezzen meg a Mecsek lábához. A hírhedt Bárány úti emelkedőt azonban idén is háromszor kell majd megtennie a bringásoknak, így garantáltan embert próbáló befutó vár a Tour de Hongrie-ra 2024. május 12-én.

További részletek: https://pecs.hu/tour-de-hongrie/

Irány a webshop!