Pécs turisztikai vonzerejét is emeli a megújult Dóm tér

A pécsi székesegyház előtt átadták a több mint négyezer négyzetméteres Dóm teret, amelyen az elmúlt hónapokban teljes burkolatcserét hajtottak végre, két új ivókutat építettek rá, és megoldották a terület vízelvezetését is

A nemrég hatszázmillió forintos kormányzati támogatással felújított Dóm tér szombati átadásán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: az egyházak, azon belül a katolikus egyház közösséget teremt és a közösséget szolgálja – tudósított az MTI.

Az ünnepi szentmisét követően a teret felszentelő Udvardy György pécsi megyéspüspök beszédében felidézte: a székesegyház előtti teret 1891-ben építették, jelentősebb felújítására csak egy alkalommal volt példa története során. A mostani fejlesztés szerinte a jövőben mind a hívőket, mind a Pécsre érkező turistákat is szolgálni fogja, az a "befogadás tere" lesz.

Készülődés a megújult Dóm tér szombati átadására

Fotó: MTI / Sóki Tamás

Páva Zsolt polgármestere szerint Pécs szerencsés abban a tekintetben, hogy a város székesegyháza olyan magával ragadó teret mondhat magáénak, mint egyes itáliai városokban. Hozzátette: a területen elvégzett burkolatcsere emeli Pécs turisztikai vonzerejét és a közösséget is szolgálja.

Forrás: turizmus.com

Irány a webshop!