3+1 tipp, amivel vonzóbbá tehető a lakás a leendő albérlő számára

Szerencsés helyzet, ha van egy (vagy több) lakásunk, amit bérbe adhatunk, hiszen a kiadható lakás még mindig egy nagyszerű megtakarítási forma és bevételi forrás. Azonban többször látni olyat, hogy egy lakást hónapokig hirdetnek, és mégsem találnak albérlőkre. Persze ebben az esetben érdemes átgondolni, hogy a lakással vagy az árazással van-e a probléma, hiszen mindkét eset azt eredményezi, hogy a potenciális albérlők messzire el fognak kerülni minket. Azonban ha az árazás reális, akkor vélhetően a lakás nem elég vonzó, viszont néhány egyszerű változtatással ezt a problémát kiküszöbölhetjük.

Tisztasági festés

A piszkos falak igen elhanyagolt hatást keltenek, ezért mielőtt kiadásra kínálnánk a lakásunkat, érdemes egy tisztasági festést megejteni. A festést gazdaságossági szempontból elvégezhetjük magunk is, viszont akkor ne feledkezzünk meg a hibás részek kijavításáról és a falon éktelenkedő lyukak betapasztásáról sem.

A szín választásánál lehetőleg valamilyen világos és semleges szín mellett tegyük le a voksunkat, hiszen ezek a színek egyrészt optikailag tágasabbá varázsolják a tereket, másrészt frissebbnek fog hatni a lakás hangulata tőle.

Alapos takarítás

Egy koszos és rumlis lakás kicsit sem hívogató, éppen ezért ajánlott azt alaposan kitakarítani. Mivel a konyha és a fürdőszoba amúgy is egy lakás leginkább problémás része a tisztaság szempontjából, ezért ezekre a területekre különös gondot kell fordítani.

A tökéletes végeredmény érdekében szükséges lehet egy takarítószolgálat szolgáltatását igénybe venni, de ha költséghatékonysági okok miatt saját magunk birkóznánk meg a feladattal, akkor kérjünk meg valakit (akár egy szomszédot), hogy ellenőrizze a végeredményt, mert ő olyat is észrevehet, ami nekünk nem tűnt fel.

Ki a felesleges bútorokkal!

Ha bútorozottan adjuk ki a lakást, akkor sem ajánlott minden négyzetcentimétert túlzsúfolni mindenféle bútorokkal, különösen igaz ez az ősrégi, hatalmas, nehéz és sötét bútorokra. Ezek helyett érdemes inkább kisebb darabokat választani, melyekkel szellősebbé tehető a tér, és hívogatóbbá válnak a helyiségek.

Ugyanez igaz a felhalmozott csetreszekre is, melyek elvileg az otthonosságot hivatottak szolgálni, de a túl sok díszítő elemmel éppen ellenkező hatást érhetünk el.

Profi fotók

Mivel a lakáshirdetések zöme nem a helyi apróhirdetéses újságban található, hanem az interneten, ezért különösen fontos, hogy már a fotókkal jó első benyomást keltsünk. Ehhez viszont valóban szép képekre van szükség, melyek elkészítésével akár profi fotóst is megbízhatunk, de ha erre nincs keret, akkor egy fotózásban jártasabb ismerős is a segítségünkre lehet.

Amennyiben további hasonló cikket szeretnél olvasni a témában, keresd fel az Otthonok & Megoldások oldalát!

Irány a webshop!