Zsolnay Kultúrális Negyed áprilisi programjai

Időpont
2024.04.16. 19:00 - 04.19 20:00:00

április 16. 19.00

Vannak Vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka zenekar Kányádi Sándor estje
Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Szcenírozott zenés irodalmi est a költészet napja margójára.
A Kaláka együttes pályafutásának 50. évében elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség, a Kaláka együttessel közös zenés irodalmi esten.

Az előadás elkötelezettsége és fogadtatása arra készteti az előadókat és az előadás szervezőit, hogy a produkciót a jubileumi évad után is műsoron tartsák, és elvigyék mindenhová az arra fogékony közönséghez.

További részletek: https://www.e78.hu/programok/vannak-videkek-bogdan-zsolt-es-a-kalaka-zenekar-kanyadi-sandor-estje

április 18. 20.00

Metronóm Jazz Klub: Gáspár Károly Trió feat. Gereben Zita
Zsolnay Negyed – E78 – koncertterem

Gáspár Károly zongorista a hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője. Triójával saját kompozíciókat és jazz standardeket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjük friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait. Ezúttal Gereben Zitával lépnek színpadra.

További részletek: https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-gaspar-karoly-trio-feat.-gereben-zita

április 19. 20.00

Európa Kiadó koncert
Zsolnay Negyed – E78 – koncertterem

A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertező zenekar! A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett.

További részletek: https://www.e78.hu/programok/europa-kiado







Irány a webshop!