Márványburkolat kisokos: avagy minden, amit a falpanelekről tudni kell

A márvány egy olyan anyag, amit már évszázadok óta előszeretettel használunk, hiszen mindig az elegancia egyik jelképe volt. Színének és időtállósságának köszönhetően nem megy ki a divatból, nem véletlen az sem, hogy manapság már számos bútor, kiegészítő, dekoráció esetében gyakran használják. Akár konyhapultról, akár a mosdókagylóról, esetleg burkolásról van szó, a márvány sokszor előkerül. Az ára viszont nem túl barátságos, így megalkották a márványhatású beltéri falburkolatokat, amelyek jelentősen olcsóbbak, ráadásul könnyebb is velük dolgozni.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy hova és milyet érdemes használni. Kiderül minden, amit a márvány anyagról tudni érdemes.


A beltéren való alkalmazása

A Tiissa beltéri márványburkolatainak köszönhetően ma már szinte bármilyen stílusú otthont könnyedén berendezhetünk. Ez azért jó, mert így senkinek sem kell kompromisszumot kötnie, még a falak burkolása esetén sem. A márvány egy olyan anyag, amely nem megy ki a divatból, elegáns, trendi, modern, nem utolsósorban szinte minden stílushoz remekül passzol. Akár minimalizmusban, akár vintage berendezésben gondolkodunk, a semleges színei miatt mindenhol jól mutat.

Bár a márvány a legtöbb esetben a konyhában, valamint a fürdőszobában tűnik fel, nem csak ezekben a terekben ajánlott alkalmazni. Sokan abba a hibába esnek, hogy eredeti márványt keresnek, de aztán kiderül, hogy nem azt vásárolták meg, amit először szerettek volna. A márvány ugyanis drága, tehát ha túl olcsón találkozunk vele, akkor mindenképpen gyanakodjunk, hogy az bizony nem eredeti.


Praktikus falburkolat

A márványhatású falpanelek szinte minden esetben jó kompromisszumot jelentenek, hiszen hasonlítanak a csempére, de mégsem olyanok. Ideális megoldás azoknak, akik nem tudják kifizetni a drága anyagot, mégis márványra vágynak az otthonukban. Az elegáns és modern megjelenésű falburkolatok időtálló módszerek, amiket pillanatok alatt fel lehet szerelni a helyükre.

Nem hideg, minden helyiségben használható. Sokrétű, természetes hatást kelt, naturális, ezáltal tényleg nincsen olyan szoba vagy helyiség, ahol ne tudná megfelelően díszíteni a belső teret.


A márványburkolatok típusai

Már csak egy eldöntendő kérdés maradt hátra, mégpedig, hogy melyik típust válasszuk. A Motivo termékcsalád olyan paneleket álmodott meg, amelyek kísértetiesen hasonlítanak az eredeti márványra. Előnyük, hogy a fehér mellett szürke, bézs, kekszbarna, téli, szürke, méz, de még mozaik és barna árnyalatokban is beszerezhetjük őket.

A vízállóságának hála könnyen tisztítható, így nyugodtan kerülhet a konyhába, a fürdőszobába vagy éppen az előterekbe, ahol fontos, hogy a falak ne szennyeződjenek be. A magas hő hatására azonban megolvadhatnak, gáztűzhely közelébe véletlenül se ezeket válasszuk. A konyha többi részében azonban tökéletes megoldást jelenthetnek.


Irány a webshop!