Így varázsolhatjuk újjá autónk belső terét eladás előtt

Egy használt jármű eladása manapság nem egyszerű feladat. A piac meglehetősen telített, így sokszor nehéz lehet megszabadulni szeretett gépkocsinktól. A dolgunkat azonban már néhány apró esztétikai felújítás is nagyban megkönnyítheti.

Ebben a cikkben mutatunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni használtautó eladása előtt. És megmutatjuk azt is, honnan érdemes beszerezni a munkához szükséges alkatrészeket. De a szabadidőnkben akkor is felújíthatjuk a kocsinkat, ha eszünk ágában sincs eladni.

Már egy új váltógomb is sokat számíthat
Ha szétnézünk az interneten, rengeteg olyan kiegészítőt és alkatrészt találunk, ami egy felújítás során hasznos lehet. A Peppi webshopban még váltógomb terén is minden autótípushoz találhatunk megfelelőt, ami nem véletlen. Egy ilyen apróságnak tűnő dolog is képes lehet ugyanis nagyot növelni egy használt jármű értékén.

Mivel ugyanis a váltó egy központi alkatrész, így könnyen terelődik rá a tekintet. Ha a leendő tulajdonos azt látja, hogy a váltógomb kopott, leharcolt, esetleg sérült is, nagy valószínűséggel azonnal azt fogja számolgatni, mennyit alkudhat a megadott árból. Egy szép, új, strapabíró váltógomb segít abban, hogy megőrizzük autónk értékét, és a belső tér legapróbb részlete is tökéletes legyen.

A kopott kárpit nem menő
Hasonlóan szembetűnő a piszkos, kopott kárpit is, amely rendkívül igénytelen megjelenést kölcsönözhet a legszebb autó belső terének is. Elég lehet egyetlen pillantás ahhoz, hogy az adott gépkocsi ára hatalmasat csökkenjen.

Éppen ezért az üléshuzat cseréje már önmagában sokat segíthet, ha szeretnénk felfrissíteni, feldobni az autó megjelenését. Garantálja a tiszta és rendezett megjelenést, ráadásul a megfelelő színű és stílusú üléshuzat egyedibbé is teszi a járművet, és segít azt kiemelni az eladó használtautók tömegéből.

Figyeljünk a váltószoknyára, a könyöklőre és más apróságokra is!
A váltószoknya és a könyöklő szintén olyan alkatrészek, amelyek a folyamatos igénybevételnek köszönhetően könnyen elhasználódnak. Minél több kilométer van az autóban annál nagyobb az esély, hogy a könyöklő kipikkelyesedett, vagy a váltószoknya bőre felrepedezett. Éppen ezért fontos, hogy a felújítás során ezekről se feledkezzünk meg.

További problémát szokott még jelenteni az ablakemelő panelek és a kulcs szilikon borításának kopása is. Ezeket a problémákat azonban már fillérekből is orvosolhatjuk. A legtöbb kiegészítő már gyorsan és egyszerűen megrendelhetőek az internetről is, cseréjük pedig nem igényel különösebb szakértelmet, így néhány szerszám birtokában akár otthon, egyedül is megoldható.

A legtöbb eladó sajnos nem foglalkozik ezekkel a problémákkal, pedig az első benyomás rendkívül fontos. Könnyen lehet, hogy valaki az igénytelen, elhanyagolt belső miatt nem vásárolja meg műszaki szempontból tökéletes autónkat. Pedig egy kis idő- és energiabefektetéssel a használt gépkocsik értéke nagyon könnyen növelhető.


Irány a webshop!