Húsvéti programok Pécsett

Időpont
2024.03.23. 09:00 - 04.01 18:00:00

Március 23. 9.00 – 17.00
Húsvétváró Zöld Családi Nap – Gyümölcsoltó workshoppal

Pécsi Kulturális Központ Patacsi Művelődési Ház (7634 Pécs, Fő u. 20.)

9.00-12.00
Helyben aktív zöld, az ökológia irányításában elkötelezett szervezetek tevékenységeinek a bemutatásával, játékos feladatokkal, kézműves foglalkozással készülünk a családoknak. (Pécsi Állatkert és akvárium Terrárium, Zöld-Híd Alapítvány – Ökokuckó, Ökováros-ökorégió Alapítvány)
13.00
Lantos Tamás gyümölcsész, szociológus, agrármérnök előadása a gyümölcstermő növények szaporításáról (oltásról és magvetésről).
14.00
Gyümölcsoltó workshop – gyakorlati bemutató / Metszőolló, oltókést oltószalagot, oltóviaszt és vadalanyt, nemes oltóvesszőket hozzon, aki tud.
A rendezvény ingyenes!

További információk: Szalóki Virág

72/253-477 * pecsikult.hu * szaloki.virag@pecsikult.hu * Fb: https://fb.me/e/iVAABYY64

____________________________________________________

Március 23. 15.00 – 17.00
Húsvétváró kézműveskedés és játszóház a Herkules Műhelyben

Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Nemezelés: színes gyapjúból, vizes technikával gyúrunk húsvéti díszeket Vata Enikővel.
Játszóház: családi játszóház társasjátékokkal és Duplóval.
A részvétel ingyenes!

____________________________________________________

Március 27. 15.30 – 18.30
Húsvéti készülődés kicsiknek és nagyoknak

PKK Apáczai Művelődési Ház (7632 Pécs, Apáczai körtér 1/D.)

Tojásfestés, írókázás és egyéb húsvéti díszek készítése. Szeretettel várjuk húsvétváró foglalkozásunkra az alkotni vágyó gyerekeket és szülőket!

72/550-600 * pecsikult.hu * info@pecsikult.hu * facebook.com/apaczaimuvhaz

____________________________________________________

Március 27. 19.00
Pannon Filharmonikusok: Újrakezdés - Húsvéti ünnepi hangverseny

Kodály Központ

Musica Sacra III.
Az évad húsvéti koncertje a barokk egyházi zene szerelmeseinek kedveskedik. A két gyönyörű Bach-kantáta között egy viszonylag ritkán hallható, tavasziasan örömteli Haydn-kürtverseny hangzik el.
J. S. Bach: Christ lag in Todesbanden (BWV 4), J. Haydn: D-dúr kürtverseny (Hob.VIId:3)
J. S. Bach: Gott fähret auf mit Jauchzen (BWV 43)
Kovács Ágnes – szoprán, Nagy Bernadett – alt, Megyesi Zoltán – tenor, Najbauer Lóránt – basszus, Borbíró Máté – kürt, Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Vass András)
Vezényel: Vass András
Jegyárak: 7 490 Ft, 5 490 Ft, 3 490 Ft

______________________________________________________

Március 30. 10.00 – 17.00
Tavasz- és húsvétvárás a Cella Septichora Látogatóközpontban

Családi nap minden korosztálynak

Tavaszvárás és húsvéti készülődés a Dóm tér alatt néhány méterrel, ókori városunk, Sopianae falai között, ahol a VR szemüveg egy pillantás alatt a 4. századba repít, ahol római viseletben fotózkodhatunk, légiós katona teljes felszerelésébe bújhatunk, ahol egész nap római kori ókeresztény emlékek között kézműveskedhetünk, és a pogány rómaiak tavaszváró ünnepe és a keresztény húsvét ihlette emlékeket készíthetünk.
Jegyár: a helyszínre érvényes jeggyel lehet részt venni a programokon.

Információ: info@pecsorokseg.hu
https://www.vilagoroksegpecs.hu

______________________________________________________

Március 30. 11.00
Húsvéti tojás- és nyuszikeresés Idrisz baba türbéjének kertjében

Cím: 7624 Pécs, Nyár u. 10.

Kellemes tavaszi hangulatú kirándulás Idrisz baba türbéjébe. A dervisek előszeretettel tenyésztettek kisállatokat (tyúkot, kacsát, libát, nyulat) környezetükben. Idrisz baba figyelmetlen volt, megszöktek állatai. Keresd meg, kutasd fel, gyűjtsd össze a megszökött állatokat, elgurult tojásokat. Jutalmul Idrisz apó török édességekkel kedveskedik.
A felnőtteknek tárlatvezetés a megújult türbekiállításon. Gyere, és élvezd a friss tavaszi levegőt és a türbe tulipánjait!
Belépő: gyermekjegy: 500 Ft, családi jegy: 1000 Ft
Eső esetén a program a Jakováli dzsámiban lesz megrendezve.

Érdeklődni: jakovalidzsami@nofnkft.hu vagy 06 20 400 9301 vagy 06 30 507 0539

______________________________________________________

Április 1. 9.00 – 18.00
Zsolnay Húsvét 2024

A programok az E78-as teremben Ringató gyerekkoncerttel indulnak reggel 9 órakor, amit hangszersimogató egészít ki, így a kicsik kötetlen formában barátkozhatnak a hangszerekkel. A 0-5 éves korosztálynak szóló programon a közös éneklés és játék is fontos szerepet kap.

Csernik Pál Szende erdélyi népi mesemondót hallhatjuk 10 órától. A Húsvéti Meseszőttes történetei elsősorban óvodás és kisiskolás korosztálynak szólnak, de a szülők is garantáltan jól fognak szórakozni!

11 órától a húsvéti nyuszi nyomába eredhetnek az apró kalandorok, hiszen indul a tojáskereső detektívjáték! A gyerekek egy felfedező térkép segítségével találhatják meg a Zsolnay Negyedben elrejtett különleges tojásokat, miközben igazi nyomolvasókká válnak. Indulás 11 órakor a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadától. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik. Regisztráció: detti.petrik@gmail.com

Délután kézműves foglalkozásokon készülhetnek a húsvétra kicsik és nagyok; 14.00 – 17.00 között Varga-Mohácsi Tímea kézműves játszóházvezető segítségével kedves tárgyakat készíthetnek különböző technikák elsajátításával.

Felhőtlen jókedv vár mindenkit a Lajtorja mini gyerekzenekar koncertjén 15 órától. Az együttes célja a vidám hangulat megteremtése, mesével, közös énekléssel és mozgással kiegészítve. Fontos számukra a népi hagyományok megőrzése; dalaik energikus interakcióban szólítják meg a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Gryllus Vilmos 17 órakor kezdődő koncertjén a tavaszt köszönti minden dal, minden ének. A hazatérő madarakat, a téli álomból ébredő állatokat és a napsütésben szirmot bontó virágokat. A Tavaszi daloskönyv című gyerekkoncert zárja a napot.

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/zsolnay-hus...

Irány a webshop!