Életmód


Egészség és életmód

Kedvező földrajzi fekvésének, kiépült intézményi infrastruktúrájának köszönhetően Pécs nemcsak a mediterrán hangulatok városa, de az egészség városa is. A világszerte ismert és elismert orvosi-klinikai intézményrendszerre támaszkodva a baranyai megyeszékhely rendkívül jól kiépített ellátási infrastruktúrával rendelkezik, ami tetten érhető nemcsak a magas szintű kórházi, de a járóbeteg-ellátásban és a fogászati gondozásban is, ami az itt élőknek és városlátogatóknak egyaránt kielégítő háttérszolgáltatást jelent. Pécsett mindösszesen 82 db felnőtt háziorvosi, 41 db gyermek háziorvosi körzet működik, a járóbetegek szakellátása 2 helyszínen történik.

PTE Klinikai Központ

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja nemzetközi szinten is kiemelkedő az egészség- és orvostudományi kutatásokban, különös tekintettel új biomarkerek azonosítására, immunmechanizmusok komplex vizsgálatára, magzatprotekcióra, vagy akár a farmakológiára és a klinikai genetikára.

Külön említést érdemel, hogy Pécsett jól kiépült a magánrendelői infrastruktúra, ami kedvez az egészségügyi turizmusnak is.

A betegellátás mellett ki kell emelni a városnak a betegségek prevenciójára tett több évtizedes törekvését is, hiszen számos, akár ingyenesen, akár térítés ellenében elérhető prevenciós szaktanácsadás működik a PTE Klinikai Központjában, magánrendelőkben és nonprofit szervezeteken keresztül - minden betegségcsoportra kiterjedően.

Pécs az egészség és életmód nemzetközi városa is, hiszen tagja és hazai központja az ENSZ Egészségügyi Világszervezete Egészséges Városok Hálózatának.

Az egészség és életmód megőrzésében, javításában ugyanakkor nemcsak Pécs, hanem annak szélesebb vonzáskörzete is élenjáró.

Környék

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum élenjáró a krónikus belgyógyászati kezelésben, az eredményes testsúlycsökkentő programokban, a nőgyógyászati ellátásban, mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációban, valamint a reumatológiai ellátásban és a psoriasis gondozásban.

A Szigetvári Gyógyfürdő kiemelt területét jelenti a krónikus degeneratív mozgásszervi betegségek, fokozott izomtónussal járó betegségek, továbbá a bőrgyógyászati betegségek kezelése.

Nem elsősorban egészségügyi, hanem életmód-szolgáltatást nyújt a Magyarhertelendi Termálfürdő, a siklósi Thermal Spa, továbbá tartalmas időtöltést és hatékony rekreációt biztosít az őrfűi Aquapark, a Sikonda Wellness Hotel.

Videó

Irány a webshop!