Sztárparádét hoz az április

Zsolnay Kulturális Negyed:

A Zsolnay Negyed E78-as terme színházat, irodalmi estet, táncházakat, dumaszínházat és koncerteket is kínál a hónapban. Április 5-én a Zsolnay Színház keretében Grecsó Krisztián: Vera című regénye elevenedik meg a színpadon. Április 8-án Mácsai Pál, Dés László és neves zenészek szuggesztív Radnóti-estje várja a közönséget. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó, hiszen vers, próza és zene egyedi párbeszéde alkotja a műsort. Április 9-én a Kowalsky meg a Vega ünnepli egy feledhetetlen koncerttel a 20 éves fennállását.


Kép

Folytatódnak a táncházak: április 14-én Bergics Andris és barátai, április 29-én a Vizin zenekar zenél az E78-ban.

A Metronóm Jazz Klubban mutatja be új lemezét Csemer Boglárka „Boggie” április 21-én. Másnap a nevetésé a főszerep: Kőhalmi Zoltán hozza el Pécsre legújabb dumaszínházi estjét, Történjen bármi címmel.

Két húsvéti programmal is készül a Zsolnay Negyed: április 9-én és 18-án is ingyenes családi ünnepváró programok várnak kicsiket és nagyokat.

Kodály Központ:

Generációk kedvence érkezik Pécsre! Halász Judit április 10-én várja a Kodály Központba a családokat A vitéz, a kalóz meg a nagymama című koncertjével.

Lovasi András és barátai, köztük az egykori legendás zenésztárs, Kispál András csap a húrokba április 29-én, az elmúlt 35 év legjobb dalait bemutatva.


Kép

Radics Gigi, az ország egyik legkiemelkedőbb női hangja idén ünnepli pályafutásának 10. évfordulóját. Az április 30-ai, jubileumi koncert sztárvendége Király Viktor.

Képzőművészet:

A Kunst am Strom című nemzetközi tárlat április 14-ig látható a Pécsi Galériában, ezt követi Nagy Márta kerámiainstallációja április 21-től.


Kép

A Zsolnay Negyed m21 Galériájában április 7-én nyílik André Kertész: Táguló horizontok című fotókiállítása, amely válogatás Szigetbecse Község Önkormányzatának gyűjteményéből. A kiállítás különlegessége, hogy a bemutatásra kerülő képeket élete alkonyán maga André Kertész válogatta, ajándékul gyermekkora varázslatos élményeket adó településének, Szigetbecsének. A kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai közreműködésével jött létre.

Fotókiállítás nyílik a Művészetek és Irodalom Házában is: április 22-től Haller Szabolcs képeit láthatják az érdeklődők.

Részletek: www.pecsprogram.hu

Irány a webshop!