Mit érdemes tudni a babapólyáról?

AZ ANYAMÉH EMLÉKEI

A 9 hónap biztonságos melegségét, közelségét felváltja a külvilág zsibongása. A zajok, fények, új érzések, tapintások megterhelőek lehetnek kezdetben a kisbaba számára. A pólya azokat az emlékeket, érzéseket hozza vissza, melyet a baba az anyaméhben érzett. A pólyázott babák nyugodtabban alszanak, ilyenkor a Moro reflexet visszafogja a pólya szoros ölelése, nem ébrednek fel a hirtelen mozgásoktól.


Nem csak altatáshoz lehet tökéletes választás, hanem szoptatáshoz, etetéshez is. Rengeteg kutatás bizonyítja a pólya használatának jótékony hatásait. A legfontosabb szempontok közé sorolható még, hogy megtartja a baba gerincét, ami ilyenkor még nagyon gyenge.


A Babaágynemű bolt webáruházban kapható pólya tökéletes kiegészítője a babafészek, mely mindenképpen a babakelengye-lista élén kell álljon. A babafészek is hasonló elvek mentén készült az újszülöttek részére.


PÓLYÁVAL AZ ÉLET

Elősegíti a baba nyugodt alvását, illetve az akaratlan karmolások ellen is megvédi az újszülöttet. A pólya ölelésében a baba nem tudja megütni magát, és nem tud legurulni sem, hisz megtartja. Készültek kutatások a pólyázott babákkal kapcsolatosan, melynek eredménye, hogy sokkal kevesebbet sírnak. Ez azzal magyarázható, hogy nem ijednek meg a hirtelen mozdulatoktól. A pólya egyenletes hőmérsékletet biztosít, így a hőingadozás miatt sem kell aggódnunk.


Nem kérdés, hogy a pozitív oldal felé billen a mérleg és mennyire hasznos eszköz.

Alátámasztásának köszönhetően rutintalan kezekben is védve van a baba gerince, így amiatt sem kell félnünk, hogy esetleg rosszul fogja valaki. Többfajta pólyázási mód létezik, így babánkhoz igazítva tudjuk őket alkalmazni, mert nem mindig a legszorosabb a legjobb. Illetve az anyagok és minták széles választéka is elénk tárul, csak a fantázia szabhat határt annak, hogy milyet választunk.


Összességében tökéletes kiegészítője a kezdeti időszaknak, ahol a babának nagyon fontos még az a melegség, biztonságérzet, melyet a pocakban érzett. A pólyával pedig meg tudjuk adni ezt a hasonló élményt. Már eggyel többet tettünk a baba nyugodt és kiegyensúlyozott fejlődéséért.


A pólyák természetes, bababarát anyagokból készülnek, így tisztításuk is felettébb egyszerű. Méretükből adódóan pedig babakocsiban, mózeskosárban is tökéletesen elférnek. Használatukat pedig tépőzár, gomb vagy egyetlen masni könnyíti meg. Így egy könnyed mozdulattal kinyithatod vagy bebugyolálhatod a kisbabád. Egyszóval, pólyára fel!

Irány a webshop!