Milyen térkőre essen a választásom?

A kültéri burkolóanyagok kereskedelmi ára folyamatosan nő, és ez különösen igaz a térkövekre. Ám mivel stílusosak és dizájnosak, az árnövekedés ellenére is közkedveltek a vásárlók körében. Fellebbentjük a fátylat a térkő árak növekedésének miértjeiről, és megmutatjuk, hogyan találhatja meg az ideális térkövet.


Természetes kontra mesterséges térkövek


Ugyan a természetes térkövek választéka nagyon változatos, a hozzájuk való jutás igencsak nehézkes. Ennek oka a korlátolt beszerzés, a tájvédelmi és bányászati szempontok szerepe, a standard méretek követelménye, a sorozatgyártás igénye és az esztétikai igények folyamatos változása. A fenti követelményeknek való megfelelési igény maga után vonta a mesterséges hidegburkolatok gyártásának elindítását.


A természetes térkövekhez viszonyítva a mesterséges társaik is minőségi és esztétikus darabok. Ma már sokféle anyagból (fa, beton, gumi) és eltérő technikákkal készülnek térkövek. Az anyagokat tekintve a beton a legnépszerűbb. Megéri tehát a Barabás Téglakő Kft.-nél kapható térkővel burkolni a felületeket.


Milyen elvárásai vannak a térkővel szemben?


A szakértők szerint a választás során fontos szempont, hogy hová kerül majd a térkő, és milyen céloknak kell megfelelnie. A kérdések tehát adottak, amiket igyekezzünk lehetőleg átgondoltan megválaszolni. Nem mindegy, hogy a térkő fedett helyre kerül-e, például egy téli kertbe, vagy tűrnie kell az időjárás változásait.


Az sem utolsó döntési szempont, hogy az adott térköves felületen lesz-e autós forgalom. A Barabás Téglakő Kft. térkő választékában a részletes leírás mellett tippeket is találunk a felhasználáshoz, így könnyen kiválasztható, hogy melyik a számunkra legjobb típus.


A favoritok


A legnépszerűbb térkő alapanyag a beton, és a kültéri burkolatok zöme is ebből készül. Az első térkövek még csak kis méretben és szürke színben készültek. Ha megvizsgálja a közterületek járófelületeit, még ma is sok helyen használják ezt járdák, parkolók burkolására.


Mivel az új építkezéseken egyre nagyobb teret hódít magának a mediterrán stílus, a vásárlók kiemelten keresik a kombi térköveket. Népszerűségének oka a széles körű variálhatósága, mellyel különlegessé és színpompássá lehet tenni az udvart.


A gyephézagos térkő a zöld megoldások kedvelőinek szívét dobogtatja meg. Ez a térkő alkalmas a járműközlekedéshez is, és tartós választásnak bizonyul. A következő modell a hullám fantázianevű térkő, melynek leggyakoribb letételi helye a járdák és a kocsibeállók területe.


Láthatjuk, hogy a térkövek kiválasztása alapos átgondolást igényel, hiszen az egyes területekhez és célokhoz más és más modellek illenek. Ám akármelyik típust is választja, biztos lehet benne, hogy esztétikus és ellenálló térköve lesz, melyben sokáig örömét leli majd.

Irány a webshop!