Milyen előnyökkel jár a flottakezelő szoftverek használata?

A piaci verseny miatt új beruházásokba fektetne? Nem szeretne, de a versenytársak miatt kénytelen terjeszkedni? Cége profitjának növeléséhez nem feltétlenül kell kockázatot vállalnia. Az expanzív üzletpolitika helyett növelje inkább cége hatékonyságát, és csökkentse a költségeket! Hogy hogyan? Megmutatjuk!

Minden cég működési költségében jelentős tételt jelent a járműállományának fenntartása. Ez tipikusan az a terület, ahol nem megfelelő menedzselés mellett a kiadások könnyen elszaladhatnak.

Flottakezelés felsőfokon

A hagyományos flottakezeléssel és járművek lízingelésével foglalkozó cégek szolgáltatásai a legtöbb esetben teljeskörűek, és képesek a felhasználók részéről érkező valamennyi igény kielégítésére. Azonban a megrendelő gyakran szolgáltatási csomagokat vásárol meg, így gyakran olyan funkciókért is fizet, amelyeket nem is használ. Ezt a kevésbé optimalizált rendszert segítenek kiváltani a flottakezelő szoftverek, amelyekkel saját kezébe veheti a cégén belül kezelt járművek teljeskörű menedzselését. Amennyiben a vállalkozásán belül erre nincs kapacitása, akkor autóparkját egy olyan flottakezelő partnerre bízhatja, aki tevékenységét szoftveres támogatással végzi. Bármelyik lehetőséget is választja, a hatékony és problémamentes működés, valamint a költségek jelentős csökkenése garantált!

Legfontosabb előnyök

  • Az üzemeltetési költségek kézben tartása: a program figyelemmel kíséri minden egyes jármű szerviztörténetét, így lekövethetővé válnak a jellemző meghibásodások és javítások. De a sofőrök szerint szűrhető adatok azt is megmutatják, ha valaki a szokásosnál jobban amortizálja járművét. További előny, hogy a program nyilvántartja a kötelező szervizelések és a hatósági vizsgálatok esedékességét, így nem érheti kár ezek elmaradásából.
  • Fogyasztási adatok monitorozása: a fejlett fedélzeti számítógépekkel rendelkező autók adatai is rögzíthetők a rendszerbe, így kiküszöbölhetőek az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos visszaélések. Emellett az egyes járműhasználók fogyasztási szokásaira is fény derülhet, amely megfelelő vezetési stílussal akár harmadával is csökkenthető.
  • Az adatbevitel egyszerűsödik: a költségszámlák idő- és munkaerőigényes kézi rögzítésének búcsút inthet, hiszen ezek egyszerűen feltölthetőkké válnak.
  • Futáselemzés: ez a funkció lehetőséget ad járművei futásteljesítményének követésére és arra, hogy alul- vagy túlfutás esetén csökkentse vagy éppen növelje flottája méretét. A lényeg az optimális kihasználtság!
  • Használó azonosítása: a flottakezelő program mindig pontosan nyilvántartja, hogy egy adott járművet mikor, hol és ki használ, ezáltal az egyes káreseményekből, bírságokból adódó viták megelőzhetők, a felelősség kérdése könnyen tisztázható.
Irány a webshop!