Miért környezetbarát választás egy Li-ion cella?


Energiára folyamatosan szükségünk van. Nem boldogulhatnánk ma már nélküle az életben, nem tudnánk elvégezni a munkánkat, de még a szabadidő eltöltése is nagy eséllyel válna bajossá vagy diszkomfortos élménnyé, ha egyáltalán nem lenne elérhető energiaforrás a számunkra.


A hordozhatóság alapvető igény


Manapság már olyan mértékű mobilitáshoz vagyunk hozzászokva, hogy gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ne tudjuk magunkkal vinni például az okos eszközeinket bárhová, ahová szeretnénk.


A thebatteryshop.eu lítium-ion akkucellák széles kínálatával várja a vásárlókat, amelyekkel a jelenleg használt áramforrások adott esetben cserélhetők, pótolhatók, illetve bármilyen egyedi esetben is képesek arra, hogy energiát biztosítsanak, ráadásul remek paraméterek mellett. Nézzük meg, melyek ezek!


Íme, a leglényegesebb jellemzők!


Az 18650 Li-ion akkumulátorcellák egy szabványos formátumot testesítenek meg, amelyet nagyon sokféle helyzetben alkalmaznak. A méretek ennek megfelelően adottak, az átmérő mindig 18 mm, a hossz fixen 65 mm.


Előnyeik közé tartozik, hogy újra lehet őket tölteni, nagyon tartósak, azaz rengeteg kisülési és újratöltési ciklusuk van. Nyilván nem örökkévalóak, de valóban hosszú távon alkalmazhatók. A teljesítmény érdekében ezeknél az akkumulátoroknál nagyon nagy az energiasűrűség, azaz hosszabb üzemidőre képesek.


Felhasználási területük széles, ezért sokoldalú akkucellákról beszélhetünk, ha az 18650 Li-ion akkumulátorcellákról van szó.


Hogyan lesz mindez környezetbarát?


Mielőtt ezt a kérdést megválaszolnánk, meg kell érteni, hogy minden és mindenki szennyezi valamilyen mértékben a környezetet, ez sajnos elkerülhetetlen. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mértékben teszi.


Olyan kérdések számítanak e tekintetben, mint az, hogy milyen hosszan használható, illetve mennyire járul hozzá az amúgy is hatalmas szeméthegyek növekedéséhez. Egy akkumulátor esetén azzal is tisztában kell lenni, hogy veszélyes hulladéknak számít, ennek megfelelően a felhasználó felelőssége is hatalmas, hogy hova dobja, illetve szintén lényeges kérdés, hogy az adott akku esetében milyen mértékben van kidolgozva az újrahasznosítás lehetősége.


A Li-ion akkumulátorok igencsak kedvező válaszokat tudnak adni ezekre a kérdésekre. Például elképesztően sokáig képesek üzemelni, ráadásul a lemerülést követően újra és újra fel tudjuk tölteni őket. A hosszú élettartam azt jelenti számunkra, hogy csak sokára fog belőle hulladék keletkezni, az pedig, hogy odafigyelnek a gyártás során a fenntarthatóságra, azt is eredményezi, hogy igyekeznek minél kevésbé környezetszennyező anyagokból gyártani.


A Li-ion akkucellák esetén azonban kidolgozott az újrahasznosítás is, amivel a belőle kinyerhető értékes anyagok újabb akkumulátorok készítéséhez válnak felhasználhatóvá.


Irány a webshop!