McKenzie torna vállra - Hogyan enyhítheti a fájdalmat?

Amikor valakinek fáj a válla, az nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen a legtöbb esetben nem feltétlenül elegendő egy kis masszázs. Nem lehetetlen azonban kezelni mindezt, hiszen a McKenzie torna vállra is alkalmazható, amely hosszú távon enyhíti a fájdalmat. A Robin McKenzie által kifejlesztett módszer már harminc éve használatban van, így nem egy újkeletű dologról van szó. Lássuk, hogy mit várhatunk tőle!

Mi a McKenzie terápia?

A mozgásszervi fájdalmak kezelésére szolgáló terápiát széles körökben alkalmazzák, hiszen a vizsgálat felismeri a gerincben és az ízületekben, esetleg az izmokban jelentkező panaszok okát. A terapeuták képesek hatékony tervet kidolgozni arra, hogy a tüneteket kezeljük, de a problémát kiváltó okokat is meg tudják szüntetni.

A McKenzie terápia gyakorlataival célzottan kezelhető a vállfájdalom forrása és hamarabb enyhülhetnek a tünetek. A módszer bevonja a pácienseket, így a gyógyulás folyamata sokkal gyorsabbá válhat, főleg, ha valaki otthon is végzi a gyakorlatokat. A hatékony és személyre szabott feladatsornak köszönhetően gyógyszerek nélkül és gyorsan csökkenthetjük le a fájdalmat és a kellemetlen zsibbadást. A terápiával akár még az esetleges műtéti beavatkozás is elkerülhető, ami azért valljuk be, nem egy elvetendő szempont. Egy ilyen megoldás ugyanis hosszú felépülési időt eredményezhet, ami hatással lehet a mindennapokra.

A terápia fontos része, hogy a beteg megtanulja, hogyan kezelje magát, így nem csak a terapeutával, hanem akár egymaga is képes gyakorlatokat végezni. A gyógyulás hosszú távon így fájdalom- és tünetmentes lehet.

Miért érdemes McKenzie kezelést kérni?

A Gyogytornaszom.hu csapata részletes állapotfelmérést követően pontosan megmondja, hol van a probléma és annak mi a típusa. A gyógytorna személyre szabott, így azt nemcsak a panaszhoz, hanem a pácienshez igazítják. Garanciát vállalnak, így ha végül nem a gyógytorna lesz a megoldás a fájdalomra és az első alkalmat követően nem vagyunk elégedettek, akkor nem kell fizetni sem a kezelésért. A szakemberek tapasztaltak, segítőkész és egyben empatikusak, csak az adott személyre figyelnek és vele foglalkoznak.

Előnye, hogy az önkezelésre helyezi a hangsúlyt, így a kezdeti gyógytornász segítségét követően a beteg pontosan tudni fogja, hogy terapeuta nélkül hogyan tudja otthon kezelni a fájdalmait. A terápia fontos eleme az oktatás, a szakember megmutatja, hogy mit és miként kell elvégezni ahhoz, hogy az állapot hosszabb távon fenntartható legyen Megtanítják az összefüggések értelmezését, megoldásokat keresnek, a végső cél pedig a visszaesés megelőzése önkezeléssel. A kezelés csökkenteni tudja ugyanis annak esélyét, hogy műtétet kelljen végrehajtani, a beavatkozási gyakorisága meredeken csökken. Ha viszont már megtörtént a baj, akkor ez a módszer sikeresen alkalmazható a műtét utáni rehabilitáció során. Költséghatékony, hiszen már pár kezelés hatalmas javulást eredményezhet, nem kell hetente több alkalommal megjelenni a gyógytornán.

Milyen eredmény érhető el McKenzie terápiával?

Az egyik legfontosabb, hogy a kezeléssel elsajátítható a helyes testtartás, illetve megtanulhatjuk, hogyan védhetjük a gerincünket. A terápiával a fájdalom nagymértékben csökkenthető, illetve a kisugárzás az esetek nagy részében teljes mértékben megszűnik. Aki ezt a terápiát választja, az visszatérhet a panaszmentes és könnyed hétköznapokba, ismét teljes erőbedobással dolgozhat és sportolhat.

A páciensek nagy százalékban már az első pár alkalmat követően javulást vesznek észre magukon, a teljes gyógyuláshoz azonban nem tudni előre, hogy mennyi idő szükséges. A rendelőben lehetőség van 5 és 10 alkalmas bérletet vásárolni, amivel még kedvezőbb áron érhető el a kezelés.

Kinek érdemes kipróbálnia?

Nem mindenkinek jó megoldás a McKenzie torna, azonban sok esetben hatékony lehet, akkor a módszer nagy eséllyel segíthet a vállfájdalom esetén. A fontos, hogy legyen olyan időszak a nap folyamán, amikor nem érezni a fájdalmat, nem érzékeny és nem túl kellemetlen. A váll esetében ugyanis fontos lenne, hogy mikor és milyen mértékben jelentkeznek a tünetek. Ha a nyugalomban erősödik a fájdalom, esetleg bizonyos tevékenység váltja ki, akkor mindenképpen hatásos eredmény érhető el a McKenzie terápiával.

Irány a webshop!