MárkusZínház 2021/2022

A MárkusZínház idén 10. éve lakik a belváros szívében, s játszik gyermekeknek, s felnőtteknek egyaránt. 1990 óta működő bábszínházunk 2011-ben nyitotta meg saját fenntartású színházi terét Pécs belvárosában, a Perczel Miklós utcában.

A 2021/2022-es színházi évadban 14 előadás várja az óvodásokat, iskolásokat, és ifjúsági nézőinket a Márkus Szín falai közé. Óvodások számára 6, kisiskolásoknak 9, felső tagozatosok számára 3, 14 éven felülieknek 2 előadással készülünk ebben az évadban. Bérleteinket megtalálják honlapunkon: https://markuszinhaz.hu/2021-2022/

Augusztus végén megkezdődtek az Egyszer voltam... című babaszínházi előadásunk felújító próbái. Ezen előadásunk szakmai bemutatóját tavaly októberben megtartottuk, ám a korlátozások miatt csupán 30 fő láthatta. Az előadás rebemutatójára Október 1-2-3-án kerül sor, a Fény Fesztivál Programjainak keretében. Előadásunkat már 1 éves kortól ajánljuk. https://markuszinhaz.hu/egyszer-voltam/

Szeptember 12-én első Vasárnapi Mese Színünkkel, Laci királyfi történetével indul el színházi évadunk, melyre 4 éves kortól várjuk a gyermekeket, s családokat egyaránt. https://markuszinhaz.hu/esemenyek/mese-szin-2021-laci-kiralyfi/

Októberben elején, a Fény Fesztivál négy éjszakáján Fényre nyíló árnyak címmel szabadtéri árny-báb-istallációnkat láthatja majd a közönség.

A MárkusZínház társulatának árnyszakértői, az Indiában, Indonéziában, Törökországban és Kínában híres Karakterek ismét visszatérnek a vásznakra, s egy árnyvízióra hívnak Benneteket rejtélyes labirintusukba. Az éjszaka folyamán megelevenednek az árnytradíció nagyjai, kivetülnek hozzánk e létsíkra, s ha mozdulatra hívjátok őket, veletek léteznek, s lélegeznek majd. Hozzátok bátran zseblámpáitokat, otthon készített saját árnyfiguráitokat, s röpítsétek árnyékukat a fényoszlopok labirintusában.

Októberben Sepsiszentgyörgyre (RO) utazik a társulat, ahol (a Szent György és a Sárkány utcaszínházi projekt, és a Halhatatlanságra vágyó királyfi előadások után) Szent György vitéz legendájának feldolgozásával ismét bábszínházi előadást rendez koprodukcióban a Cimborák Bábszínházzal. A bemutató időpontja: November 5.

Ahogy azt közönségünk már megszokhatta, minden hónap egy vasárnapján Vasárnapi Mese Színbe hívjuk a gyermekeket, szüleiket, s nagyszüleiket egyaránt. Szeptemberben Laci királyfi történetére, Októberben az Egyszer voltam... előadásunk rebemutatójára, Novemberben Vitéz László malomudvarába, Decemberben Betlehemi történet című előadásunkra. https://www.facebook.com/photo/?fbid=293391532622896&set=a.169491071679610

A 2021-2022-es színházi évadban meghívott vendég társulatok is tiszteletüket teszik a Márkus Szín színpadán. Ellátogat hozzánk Fabók Mancsi Bábszínháza felnőtt, illetve gyermek előadásokkal, és a Magamura Alkotóműhely (Boráros Milada - Boráros Szilárd) Hottóról, akik Johannes Doktor Faust, borzadályos komédia ördögökkel című produkciójukat mutatják be színházunkban.

November harmadik hétvégéjén a legkisebbeket hívjuk játékba Bogárdi Alízzal, a BabaNap-BabaHold Fesztiválra. Családias hangulatú, a magyar néphagyomány kincseit és a kortárs, gyermekeknek szóló irodalmat egyaránt alkalmazó, vizualitásukban színes palettát felmutató előadásokkal készülünk, 0-4 éves korig.

2014. óta a Mikulás minden decemberben beköltözik a MárkusZínházba. Idén sem lesz ez másképp. 2021. November 26-án érkezik az erős, hideg Északi-széllel, s Nálunk vendégeskedik három héten át… Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat, itt alszik és itt eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Most megleshetitek, amikor nincs itthon a Márkus Színben, hogyan éli mindennapjait itt nálunk Pécsett! Interaktív tárlatvezetéseken vehetnek részt a gyermekek november 27-től december 12-ig, minden nap. http://www.markuszinhaz.hu/a-mikulas-szobaja/

A második félévben előadásainkon túl "Nyitott Nézőtéri Konferenciára" hívjuk felnőtt nézőinket. Egy több száz éves és mégis aktuális, felkavaró, titokzatos és provokatív témával kapcsolatos találkozást szervezünk a Márkus Szín tereiben, melynek témája FAUST, avagy az ördög sosem alszik.

Színházunk 31 éve járja az országot világot, s ez idén sincsen másképp. A Márkus Színben megtartott előadásainkon túl utazó színházként számos megkeresésnek tudunk eleget tenni országhatárainkon innen, s túl is, ahogy a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

Irány a webshop!