Ma melyik chili szószt szeresd? Avagy a chili válogatás előnyei

Egyik nap brutál csípőset ennél, a másik nap az éppen hogy pikánsat kívánod? Pont olyan erősségű szósz nincs a hűtőben, amilyenre fáj a fogad? Ennek vége! Tarts otthon többféle intenzitású kencét, és megoldódik ez a gondod. Nem kell többé feltuningolnod, hogy elég ütős legyen vagy éppen enyhítened, mert ma máshoz van kedved. És ami a legjobb: nem fogják hatalmas üvegek sem elfoglalni a hűtőd polcát.


Három helyett három… de akkor ez miért jó?


Nem mindegy, hogy három milyen típusú paprikakencét cserélsz be másik háromra. A Chili Hungária Webáruház chili válogatása három eltérő kapszaicintartalmú szószt tartalmaz. Igazából a chili válogatás kétféle válogatást takar. Az egyikben a legbrutálisabb kencék kaptak helyet, a másikban pedig a díjnyertes és két valamivel enyhébb fajta. Így bármikor kedved támad egy kis változatosságra, elég csak egy másik üveget kibontanod.


Ehhez neked nem kell chili válogatás?


Nos, valóban megvásárolhatsz bármennyi random chili terméket, amikről majd kóstolás során derül ki, hogy mennyi közük van a chilikhez. Rengeteg “tüzes” vagy “hot” jelzővel ellátott készítmény hajaz inkább morcosabb ketcupra. Lehet, hogy lesz olyan alkalom, amikor tényleg azt ennéd valamihez, de szükséged van egy ilyen félrevezető kencéből egy egész tubusra? Foglalja a helyet a hűtőben, és valahányszor ránézel, átjár a csalódottság.


A manufaktúrában készült chili válogatással azt kapod, amit vársz. Illetve, ez így nem biztos, hogy igaz. Mert amíg nem kóstoltad a Carolina Reapert vagy a Trinidad Scorpio Morugát, addig elképzelésed sincs ennek a két elképesztően csípős chilinek az egyvelegéről. Külön-külön is tüzes élményben részesítenek, együtt pedig kifejezetten erős páros. Ha erre az üvegre ránézel, garantáltan nem a csalódottság, hanem a melegség fog átjárni.


Ízélményben verhetetlen. De mi a helyzet a kiszereléssel?


Azért nem mindegy, hogy milyen csípős egy szósz, mert nem biztos, hogy kell neked belőle akár csak 100 milliliternyi adag. Ha rossz, azért, ha pedig alulbecsülted és tényleg hozza a beígért égető, maró hatást, akkor azért. A chili válogatás előnye, hogy aprócska üvegekben vannak a szószok (40 ml). Ez a mennyiség bőven elég arra, hogy kipróbáld, többször ízlelgesd és eldöntsd, hogy melyikből szeretnél nagyobb kiszerelést. A magas kapszaicintartalomnak köszönhetően nem fognak túl hamar elfogyni.


Nemcsak csíp, hanem finom is


A chili paprikák különlegessége, hogy példátlan erejük mellett egyedi ízük is van. Vannak földesebb ízű fajták, gyümölcsösek, citrusosak vagy akár édesek. Mindkét chili válogatásban helyet kapott egy olyan szósz, ami csípősségén túl egzotikus aromája miatt is elképesztő. Kifejezetten a thai vagy keleti konyha fogásaihoz illik, de nyugodtan eheted sült húsokhoz is.


Látogass el a Chili Hungária Webáruházba, és tedd próbára a chili válogatásokat.


Irány a webshop!