Konténeres sittszállítás a 20. kerületben

ERRE SZOKTÁK HASZNÁLNI A KONTÉNERES SITTSZÁLLÍTÁST A 20. KERÜLETBEN


Főleg kétféle okból kifolyólag szokták a kerületben a konténerszállító cég segítségét kérni. Egyrészt akkor, ha a zöldövezetben, parkoknál vagy a kertekben keletkező zöldhulladéktól szeretnének megszabadulni. Másrészt (ez a jellemzőbb), ha az építkezéseknél, bontásoknál és felújításoknál keletkező törmelékektől és különböző hulladéktól szeretnének mielőbb szabadulni.


Bármelyikről is legyen szó nálad, kiváló megoldás lehet a konténeres szállítás. Továbbá érdemes még ezt a lehetőséget észben tartanod, ha lomtalanítasz (pl. költözésnél vagy öröklésnél).


HOVA KERÜLJÖN A KONTÉNER?

Ha már eldöntötted, hogy ez lesz számodra a jó megoldás, akkor meg kell nézned, hogy van-e elég hely a portádon. Ha emeleten újítasz fel, akkor nyilván nem lesz, de egy kis előkert sem garancia arra, hogy elfér a konténer.


Amennyiben a saját portádon belül el tudod helyezni, az a könnyebbik út, akkor nincs vele semmi teendőd. Egyedül arra kell figyelned még ilyenkor, hogy befér-e a bejárón, illetve a befelé vezető úton a teherautó. Ha esetleg nem lesz neki elég hely, akkor sajnos nem opció a saját portán való lerakodás és felvétel.


Ellenben, ha csak közterületre tudod letetetni, akkor ahhoz előbb az önkormányzattal kell egyeztetni. Egész pontosan kérned kell közterület-használati engedélyt, mely ráadásul díjköteles is lesz. Enélkül sajnos nem tudja a teherautó letenni sehová a konténert. Ezt abban az esetben tudod megúszni, ha azonnal telepakoljátok, amit megvár a sofőr, és már viszi is a törmeléket. Más opció sajnos nincs.


MEKKORA LEGYEN A TÁROLÓ?

Na ez az, amit elsőre senki sem tud jól belőni. Hiába saccolod meg, hogy mekkora mennyiségű hulladék és törmelék fog keletkezni, biztos több lesz. Általános tapasztalat, hogy az így megsaccolt köbméternél eggyel nagyobb konténert kell rendelni. Ez sokéves konténeres sittszállítási tapasztalat a Konténer Gurunál, amire érdemes hallgatni. Egy tipp: ha több tíz köbméter törmeléket kell elszállíttatnod, akkor válaszd a legnagyobb tárolót, azzal éri majd meg a legjobban.


MIKORRA ÉS HOVA JÖHET A SZÁLLÍTÓ?

Főleg nyáron nő meg az igény a sittszállító konténerek iránt, ezért érdemes előre jelezni az igényeid a szállító cég felé. Elég rossz lenne, ha azért csúsznál meg az építkezéssel vagy felújítással, mert nem szóltál nekik időben. Meg kell adnod a pontos címet és időpontot, és máris várhatod a teherautó érkezését, amennyiben a már említett Konténer Guru csapatát választod, a szakértelem és a rutin mellett voksolsz.

Irány a webshop!