Intsen búcsút az építési törmeléknek!

Meglehetősen lehangoló látvány az újonnan épülő vagy éppen felújítás alatt álló otthon mellett az egyre növekvő sitthalom. Természetesen ez a munka velejárója, azonban mindenki szeretne minnél előbb megszabadulni tőle. Erre pedig a legegyszerűbb módszer a konténeres sittszállítás.

Konténer rendelés előnyei

A konténer rendelés legnagyobb előnye, hogy nem nekünk kell bajlódni a nagyobb mennyiségű hulladékkal. Miután megrendeljük a konténert, csak annyi dolgunk van, hogy miután megérkezik, telepakoljuk, a szállítása és a hulladékkezelés már nem a mi dolgunk. Ha a Konténer Rendelés csapatát választjuk, akár aznapra is kérhetünk konténeres sittszállítást. De esetükben akkor sincs gond, ha csak napokkal későbbre lesz megrakodva a konténer, hiszen egy hétig lehet használni különdíj nélkül.

Amennyiben a konténer rendelés mellett döntünk, nem kell foglalkozzunk a különböző, nem veszélyes hulladékok szortírozásával. Illetve arra sem kell figyelnünk, hogy egy hulladékudvarban egyszerre maximum 150 kilogrammnyi hulladékot vesznek át. Egyedül arra kell figyeljünk, hogy veszélyes hulladék ne kerüljön a többi közé.

Hogyan lesz konténerünk?

Amennyiben valamilyen hulladékot konténerrel szeretnénk elszállíttatni, akkor azt előre meg kell rendeljük. Jellemzően a konténer rendelés esetén a csúcsidő a nyári időszak, illetve tavasztól őszig van több megrendelés. Így ilyenkor érdemes jó pár nappal előre megrendelni a tárolót a biztonság kedvéért. Ezek mérete általában 4 és 8 köbméter között van, így annak függvényében, hogy mennyi hulladékot szeretnénk elszállíttatni, akár többre is szükségünk lehet belőlük.

Amennyiben a teherautó a konténert magánterületen fogja lerakni, úgy csak arra kell figyelni, hogy a konténernek, illetve a teherautónak is legyen elegendő hely a lerakáshoz és felvételhez.

Amennyiben közterületen lesz lerakva a gyűjtő, úgy az illetékes önkormányzattól területfoglalási engedélyt kell kérni, ennek a kiadása is pár nap, így érdemes belekalkulálni a rendelésbe. Területfoglalási engedélyre nincs szükség, ha folyamatos a konténerrakodás.

Mit lehet elszállíttatni?

Konténeres sittszállítás esetén elszállítanak minden olyan építkezésen és felújításon keletkező építőanyagot, amely nem minősül veszélyes hulladéknak. Veszélyes hulladéknak minősül a kátránypapír, palatető, festék, autógumi, illetve minden elektronikai termék is. A Konténer Rendelésnél arra is van lehetőség, hogy ezeket is elszállítsák, azonban kizárólag külön, nem más hulladékkal együtt.

Az építési törmelék szállításán kívül a konténer rendelés remek megoldás lehet lomtalanítás során, különösen, ha nagyobb vagy sok tárgyról van szó, illetve a nagyobb mennyiségű zöldhulladék elszállítás során is.

Irány a webshop!