Datolya, ami nemcsak finom, de szép is!

A datolya pont az a finomság, ami nem terem meg hazánkban, így mindenképp sokat kell, hogy utazzon ahhoz, hogy kedvünkre csemegézhessünk belőle. Na de az sem mindegy, hogy milyen formában és minőségben kerül az asztalunkra. Honnan szerezzünk finom és gusztusos datolyát?


Az átlagos és a Magzsola terméke


Datolyát ma már igencsak sok helyen lehet vásárolni, akár előre csomagolt, akár lédig kiszerelésben. Akár 10 kilogrammos variációt is találhatunk, ha úgy érezzük, hogy igazán függők vagyunk. Bár ennek az egyetlen hátránya, hogy bár hihetetlenül eteti magát, hiszen nagyon jó ízű, azért látványra nem annyira tetszetős. Mivel egy 10 kilogrammos csomagban óhatatlanul is összenyomódnak és egymáshoz tapadnak a szemek, így azok szétválasztása nem feltétlenül a leghálásabb feladat.


Éppen ezért érdemes olyan kiszerelést és minőséget rendelni, ami megfelel minden igényünknek. Hogy ezt hol találhatjuk meg? Szerencsére nem kell a Távol-Keletre utaznunk érte, mivel egy megbízható webáruház, a Magzsola egészen házhoz hozza ezt az ínycsiklandó aszalványt.

Miért különleges a datolya?


A datolya kiemelkedő fruktóztartalmának hála, igen édes és ezáltal laktató finomság. Ezzel szemben nagyon kell figyelni arra, hogy a fruktóz is cukor, bár nem az a variáció, ami a boltban kapható. Ennek köszönhetően a szénhidráttartalma is igen magas.


Nagy dózisban tartalmaz C- és B-vitamint, valamint számos más ásványi anyagot is. Ez azt jelenti, hogy jelentős mennyiségben tartalmazza a következőket: vas, foszfor, réz, kálium, kalcium. Természetesen mindezek hozzájárulnak az egészségünkhöz, ezért mindenképp jó, ha napi rendszerességgel fogyasztjuk a datolyát.


Ahogy említettük, kedvező összetétele hatékonyan segít az immunrendszerünk fenntartásában, ami a hideg, vírusos időszakban elengedhetetlen. Emellett persze segít a csontok, szövetek épségének megőrzésében, fejlődésében egyaránt. Akik pedig a mennyiség miatt aggódnának, azoknak jó hír, hogy teljes mértékben koleszterin- és nátriummentes termék.


Egyetlen egy dolgot azért egyáltalán nem hagyhatunk figyelmen kívül. Mivel a datolya nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, hiszen egy teljesen friss termékről beszélünk, így ebből fakadóan van egy hátránya. Ha a csomagolásban egy szem is erjedésnek indul, akkor az kihat a közvetlen közelében lévő néhány darabra is és így tovább. Mivel senki nem lát bele a csomagolás belsejébe, így ez csak kibontás után derül ki, amivel már otthon szembesülünk. Jó hír, hogy ez igen ritka dolog, de ettől függetlenül tisztában kell lenni vele, hiszen senkit nem vigasztal az, ha ilyet talál a csomagban.

Irány a webshop!