A száguldás szerelmesei ezért választják az országúti bringát

Vannak, akik hobbiból ülnek kerékpárra, vannak, akik pusztán praktikumból, de olyanok is akadnak szép számmal, akik annyira megszerették ezt a mozgásformát, hogy szívesen tekernek hetente több tíz kilométert. A drótszamáron utazás igazi testet megmozgató, lelket lecsillapító tevékenység, különösen hosszú utak alkalmával. Ebben a cikkben kiderítjük, hogy mi az országúti kerékpárok titka?


Aszfaltbetyár


Ha Ön is szeretné megtapasztalni, hogy milyen a kerékpárok Ferrariján szelni a kilométereket, nézze meg a Kerékpárwebshop.eu országúti bicikli választékát. Vannak ugyan átfedések, de mindegyiknek megvan a saját közege, ahol a teljesítménye maximumát tudja nyújtani. Az országúti bringa esetében ez a terep a nyílt aszfalt.


Ma már rengeteg típusú bringához hozzá lehet jutni a boltokban, ki-ki válogathat az igényei szerint. Vannak komfortosabb modellek, túrázásra vagy városi közlekedésre szánt példányok, cirkálók és olyanok, amikkel az extrém terepeken lehet döngetni. Ennek a gépnek viszont minden porcikáját úgy tervezik, hogy könnyű legyen, így ideális alanya a többnapos versenyeknek.


Gyors, gyorsabb, leggyorsabb


Több bringával is lehet gyorsan hajtani, mégis az országúti a tempó megtestesítője. Nemcsak kimondott versenyzők tekernek vele, hanem azok is ezt a cangát választják, akik nem riadnak vissza a kifejezetten nagy távolságoktól, mivel gyorsan célba lehet vele érni.


Ez a fajta a legkönnyebb az összes bicikli közül, a legújabb fejlesztéseket először mindig az országúti járgányokra szerelik, és ha jól teljesít az eszköz, akkor terjed el a többi modellen is. Leginkább a váltók és a váz körüli alakításokra gondolunk, mert ezekkel tudják a végsebesség elérését kitolni. A fékrendszer itt nem annyira jelentős, mint mondjuk egy lejtőzésre használt MTB esetében, ahol elengedhetetlen, hogy nedves, saras körülmények között is azonnal megálljon a bringa.


Ajánlott a ruházat


Maga a bicó meglehetősen puritán felszereltséggel rendelkezik. Igazából nincs is semmi extrára szükség, hiszen nem kirándulásra vagy munkába járásra javasolt. Így se csomagtartó, se semmilyen komfortérzetet növelő kiegészítő nem kapott helyet.


A kormány optimális beállítása után törzsünk egy előrehajolt pózba kerül, ezzel is csökkentjük a légellenállást. Viszont ez a testhelyzet nem annyira alkalmas arra, hogy a személyes holminkat egy hátizsákba pakolva a hátunkra véve pedálozzunk. Ez az első ok, hogy emellé a canga mellé be kell ruházni egy speciális kerékpáros öltözetre, hiszen azoknak a kialakítása lehetővé teszi néhány kisebb méretű dolog tárolását.


A másik ok szintén adja magát: ezek a ruházatok egészségesebbek és kényelmesebbek. Elvezetik az izzadtságot, de gyorsan száradnak, rendelkeznek szellőző nyílásokkal, nem akadnak be sehova. Az ülés keménységét ellensúlyozza a nadrág szivacsból vagy zseléből készült betétje, így teljes mértékben nyugodtan kelhet útra, ezt viselve.


Irány a webshop!