Vásároljunk operációs rendszereket jogtiszta forrásból!

Manapság kiemelten fontos az, hogy egy cég informatikai háttere biztos alapokra épüljön. Itt gondolunk mind a szoftveres, mind a hardveres megoldásokra. Napjainkban viszont rengeteg veszély leselkedik az óvatlan, tapasztalatlan vásárlókra. Nem lehet elkapkodni sem a beszerzést, sem magát a kiépítést.


Miért fontos a forrás?


Mindenképpen keressünk megbízható webáruházat: a Szoftver24.hu kínálatában Windows Server termékeket is kaphatunk.


Sokan használnak otthon szürkezónás forrásból vásárolt szoftvereket. Ennek több veszélye is van: az egyik, hogy maga a kulcs nem is működik, így a szoftver nem aktiválható, és ezért nem is használható. Ezzel a kifizetett összeg elúszik, vagy több hét mire sikerül visszaszerezni. A következő, hogy maga az oldal ahol vásárolunk visszaél az adatainkkal, vagy az onnan letöltött program rejt veszélyeket. Az, hogy ilyen kétes eredetű kulcsokat használjunk céges környezetben, még nagyobb gondokat jelenthet.


Vállalati körülmények között fokozottan fontos, hogy a különböző rendszereket, adatbázisokat üzemeltető szoftverek megfelelő forrásból érkezzenek. Ha mégsem így tesz egy cég, akkor az egész működését kockáztatja vele. Itt gondolunk akár a napi működésre, ugyanis egy kérdőjeles forrásból szerzett szoftverre nincsenek garanciák, sőt, az sem biztos, hogy azt kapjuk, amiért fizettünk, így bármikor összeomolhatnak például.


Emellett ott vannak a biztonsági tényezők, ugyanis az egyik legrosszabb dolog, ami egy cég életében történhet az az, ha a kényes adatok - például az ügyfelekről - kiszivárognak, vagy teljesen eltűnnek. Így akár jogi problémákba, nehézségekbe is ütközhetünk, amelyekért súlyos összegeket kell fizetni.


Haladjunk a korral: a legújabb szoftvereket a lehető leggyorsabban!


Szerencsére jogtiszta, megbízható források már nem csak fizikálisan érhetőek el, hanem online is. A legtöbb ilyen webshop általában perceken belül, e-mailben elküldi a szoftverhez szükséges kulcsot, valamint aktiválási, telepítési segédletet. Ennek köszönhetően maga a beszerzés nem egy hosszú folyamat. Ha új rendszert szeretnénk kiépíteni, azt már perceken belül el is kezdhetjük, a megfelelő program ott fog rendelkezésünkre állni.


Természetesen nemcsak a vásárlási módok fejlődnek gyorsan, hanem maguk a szoftverek is. A Windows Server termékek gyorsan fejlődnek, hiszen az adat- és szerverkezelés, valamint üzemeltetése is évről évre új nehézségekkel és megoldásokkal bővül, amelyeket nem lehet csupán egy frissítéssel megoldani.


Mindenképpen tájékozódjunk vásárlás előtt!


Fontos többször felhívni arra a figyelmet, hogy alaposan tervezzük meg a Windows Server termékek vásárlását. Nézzük meg, melyik szoftver mire nyújt megoldást, és ha választottunk, akkor ragaszkodjunk a megbízható forráshoz.


Irány a webshop!