Méltassuk egy kicsit a kézműves söröket

Miért annyira fantasztikus, hogy manapság szinte kézműves sör “forradalom” bontakozik ki idehaza? Miben rejlik egyáltalán a kézműves sörök hamisítatlan varázsa? A cikkben nem titkolt szándékunk kedvet csinálni a kóstoláshoz, úgyhogy ennek szellemében igyekszünk méltatni kicsit a csodákat.

Ki lehet jelenteni, hogy “forradalom” zajlik mostanság a kézműves sörök világában?

Ennek a megítélése nyilván egyéni vélekedés kérdése, de talán nem is ez a lényeg. Sokkal inkább az a fajta sokoldalúság és sokszínűség kínál fantasztikus lehetőségeket, amit a kézműves technológiával előállított remekművek kínálnak az arra fogékonyak számára.

Úgyhogy nem is lehet eléggé hangsúlyozni azt, mennyire fantasztikus lehetőségeket kínál az a széles paletta, amit a kézműves sörök kínálnak manapság. Majdhogynem a bőség zavarában találjuk magunkat, amikor választani szeretnénk.

Lényeges persze hozzátenni azt is, hogy miben térnek el alapvetően a kézműves sörök ahhoz képest, amit a boltok polcain találunk. Úgyhogy foglaljuk is össze röviden ezeket a sajátosságokat!

A kézműves sörök hozzáadott értéke a hagyományos változatokhoz képest

Kézműves söröket választva bizonyosan többet, változatosabbat, mást kapunk élményként, mint amit a dobozos, nagyüzemi tömegtermelés kapcsán megszokhattunk. Ott vannak példaként az iDrinks kézműves sör kínálatának remekei, fantasztikusan karakteres ízjegyekkel.

A sokoldalúság mindenképp kiemelendő érték a sörök kapcsán. Ugyanis szinte ahány eljárás és procedúra, végül annyi palackozott termék lehet a folyamat végeredménye. Akár kifejezetten ütős, magas alkoholtartalmú italok formájában, nem akármilyen élményt jelentve.

Ezzel együtt persze az ízesített változatokat is ki kell emelni, hiszen a kézműves sörök kapcsán őket is sok fogyasztó keresi előszeretettel. Pont ez jelenti a varázsát a dolognak. Hiszen egyéni ízlés szerint lehet választani, miközben a kézműves sörökkel könnyebben elérhető a prémiumminőség.

Nemcsak önállóan, hanem ajándékként is érdemes választani őket

A sör, mint ajándék sokáig pontosan azért nem jöhetett szóba, mivel a boltok polcain megszokott látványnak számító változatokat mindenki jól ismeri. Ha viszont nincs benne egyedi faktor vagy különleges jelleg, akkor az ajándék sem lehet nyerő.

Pontosan ezen a fronton nyithatnak egészen új távlatokat a kézműves sörök a maguk változatosságával és sokszínűségével. Hiszen maguk a különféle receptúrák legalább ugyanannyira egyediek, mint az eljárások vagy éppen az összetevők.

Emiatt meglehetősen széles a választék abban az esetben, ha nem titkolt szándékunk különféle változatokkal meglepni bárkit a közvetlen környezetünkben. A legjobb, hogy jó eséllyel az illető is örülni fog a különleges meglepetésnek, pláne akkor, ha még nem kóstolta azt.

Irány a webshop!