Megújult az Ókeresztény Mauzóleum!

Befejeződött a világörökség részét képező pécsi Ókeresztény Mauzóleum rekonstrukciója Pécsen. A műemlék fejlesztését egy csaknem 900 millió forintos támogatással járó európai uniós pályázat részeként valósították meg.

Új, modern fogadóépületet emeltek a római kori mauzóleum fölé, a könnyebb megközelíthetőség érdekében tereprendezést hajtottak végre és modernizálták a műemlék gépészetét. A felújított örökségi helyszín 2000 óta szerepel az UNESCO listáján. Az Ókeresztény Mauzóleumot június 25-én, a Múzeumok Éjszakja alkalmából nyitják meg a nagyközönség előtt.

Eközben - a projekt következő elemeként - zajlik a Cella Septichora Látogatóközpont felújítása. A fejlesztés keretében megtörténhet az elavult gépészeti eszközök cseréje, megvalósulhat az épület erős- és gyengeáramú rendszerének fejlesztése, kijavítják a járható üvegtetőt, valamint felújítják a vizesblokkot is. Kiemelt figyelmet szentelnek az interaktív tartalmak fejlesztésre is, így LED tévéket, számítógépeket és 10 főt egyidejűleg kiszolgálni képes Visual Guidot telepítenek. Ezek mellett további interaktív tartalmak is a projekt részét képezik majd.

A Cella Septichora Látogatóközpont várhatóan a 2023-as év elején lesz újra látogatható.


Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/megujult-a-pecsi... , https://www.pecsma.hu/top/ujabb-vilagoroksegi-hely...

A kép forrása: https://www.facebook.com/pecsorokseg

Irány a webshop!