Idézd meg a fakerítések szépségét, de ne legyen gondod a karbantartásra!

Sokan vágynak szépen karbantartott, kiváló állapotú fakerítésre, amelyre jól esik ránézni, de lehetőleg nem szeretnének sokat foglalkozni vele, számukra nyújthat jó lehetőséget a famintázatú alumíniumkerítés.

Kerítésépítés, felújítás előtt általában adódik a kérdés, hogy miből készüljön az új kerítés, ugyanis a klasszikus alapanyag, a fa, gyönyörű, de rendszeres karbantartást kíván, amihez sokaknak se ideje, se kedve, így minden más megoldást is szóba jöhet.

A hagyományos fémkerítésekkel is csak a gond van, időről időre felújításra, festésre szorulnak, ami szintén nem egy egyszerű és gyors munka. A korszerű, gondozásmentes anyagok jelenthetnek ideális megoldást, például az alumínium, amelyből tartós, masszív és minimális karbantartást igénylő kerítés építhető. Lássuk, milyen előnyöket kínál, és kinek lehet jó választás az alumínium famintás kerítés!


A gondozásmentes kerítéseké a jövő

Régebben megszokott látvány volt a kerítést festegető bácsikák látványa, ma azonban már csak keveseknek jut ideje erre az időrabló és macerás karbantartásra. Nem beszélve a költségekről! Amikor azonban felmerül az alukerítés mint lehetőség, sokan legyintenek rá magas árát látván. De vajon tényleg annyival drágább egy alumínium kerítésrendszer, mint egy hagyományos?

Kezdeti beruházási költsége ténylegesen magasabb, viszont az anyag sajátosságaiból adódóan utókezelést, javítást nem igényel teljes élettartama alatt. Ezzel szemben egy fakerítésre 1-2 évente rá kell költeni kisebb vagy nagyobb összeget, hiszen javítani, csiszolni, festeni szükséges az állagmegőrzés érdekében. Hosszú távon ezért akár drágább is lehet, mint a kezdetben sokkal drágábbnak tűnő alumíniumkerítés. Ráadásul ha az utóbbit választod, mentesülsz a karbantartás gondja alól.


Milyen előnyöket kínál az alukerítés?

A porszórt alumínium ellenálló az időjárás viszontagságainak, nem árt neki sem az erős napsugárzás, sem a csapadék, sem a fagy, sem a szél, továbbá nem károsítják a bogarak, nem fenyegeti a korrózió sem. Nem fakul, nem vetemedik, megőrzi eredeti színét és formáját, így nincs szükség a karbantartására. Bátran tervezhetsz vele 15-20 évre!

Az alukerítés színét ízlésed szerint választhatod meg, de célszerű az épület színvilágával harmonizáló, illetve semleges árnyalatot választani, hiszen évtizedekig láthatod majd.

A Kerítés Profil korszerű kerítésrendszerei minden elemet tartalmaznak, ami a kerítésépítéshez szükséges. A láthatatlan csavarok egyedülálló, tökéletes megjelenést biztosítanak.


A fakerítések bája az alukerítések tartósságával

Amennyiben ragaszkodsz a fakerítések természetes szépségéhez, de szívesen hagyod a másra a festést és a javítást, a famintázatú alumíniumkerítés lesz számodra az ideális megoldás! Ne aggódj, látványra azt nyújtja, mint egy fakerítés, csak éppen semmi dolgod nem lesz vele a következő 15-20 évben.

Többféle szín és famintázat közül választhatod ki az otthonodhoz illőt!


Irány a webshop!