Fordítson kellő figyelmet az előszoba berendezésére

Fordítson kellő figyelmet az előszoba berendezésére

Az előszobába lépve rögtön kialakul az első benyomás az otthonról, ezért nem mindegy, hogyan rendezi be. A házban lakók is többször belépnek naponta, és a vendégek is ide érkeznek. Az előszoba a lakás, ház névjegykártyája, mely sokat elárul a benne lakókról.

Alapelv, hogy ne legyen zsúfolt, viszont legyen elegendő tároló a kabátoknak, cipőknek. A kevesebb sokszor több, ezért inkább törekedjünk arra, hogy jobb minőségű bútordarabokkal rendezzük be, és ne pakoljuk tele felesleges elemekkel.

Szűk helyiségekre szabott bútorok

Az előszobabútor kiválasztásakor a rendelkezésre álló hely a legfontosabb szempont. Ebbe a helyiségbe szánt szekrények általában keskenyebbek, így praktikusabb az elhelyezésük és nem vesznek el nagy helyet az amúgy is sokszor szűkebb térből. A MÖBELIX előszobabútorai között talál számos olyan terméket, melyek fényes felülettel vagy tükörrel borítottak, ezek optikailag is növelik a teret. Ráadásul a sima, magas fényű előszobafalak könnyen tisztán tarthatók. Ha azonban melegséget szeretne csempészni az előszobába, akkor válasszon fából készült bútorokat, melyek természetességet sugároznak.

Az igényekhez igazított előszoba

Az előszobabútorok feladata a kabátok, dzsekik, sapkák, sálak, cipők, esernyők, kulcscsomók szakszerű tárolása. Nem mindegy, hogy hányan laknak a lakásban, házban. Más méretű szekrény szükséges egy öttagú család részére és más egy legénylakásba. Valamint a vendégek ruhadarabjai számára is biztosítani kell helyet.

Figyelembe kell venni az adottságokat is, tágasabb előszobába nagyobb méretű akasztós szekrényeket, komplett szetteket, konzolasztalokat érdemes választani, cipő felvételkor praktikus ülőkék is elhelyezhetők. Aki szereti a rendezett környezetet maga körül, annak a zárt szekrények az előnyösek. A nyitott kivitelű panelek, szettek viszont átláthatóságot biztosítanak.

A bútordarabok kiválasztásánál az sem elhanyagolandó szempont, hogy a bejárati ajtón érkező párának is ellen kell állnia a bútoroknak, ezért masszív, strapabíró, jó ár-érték arányú előszoba szettekkel célszerű berendezni az előszobát.

Mivel az előszoba egyfajta hídként köti össze a lakás területeit, ezért fontos, hogy harmonizáljon a többi berendezéssel.Legyen praktikus, kényelmes és dekoratív!

Az előszobapad alkalmat teremt arra, hogy a cipőhúzás kényelmesebb legyen, és helyet ad a táskák lerakásához. Ha nincs elegendő hely hozzá, akkor egy kisebb méretű ülőkét vagy fotelt ajánlott elhelyezni.

Az előszoba dekorálására is fordítson kellő figyelmet, válasszon dizájnos esernyőtartót, kulcstartó dobozt, táblát. Egy üres falfelületen kialakíthat a családi képekből egy vidám fotógalériát is.

Világos színű bútorokkal, tükrökkel és megfelelő világítással nemcsak a hangulat fokozható, hanem a térérzet is. Hiszen ki szeret egy szűk, sötét helyiségben időzni?

A szőnyeg és a lábtörlő is fontos tartozéka, kiegészítője az előszobának. Egy vidám, színes futószőnyeg üde színfolt lehet.


Irány a webshop!