A nyomtatóról dióhéjban

De mik is azok a tényezők, amelyeket vásárláskor érdemes figyelembe vennie?

Természetesen az első és legfontosabb tényező a vásárláskor a termék ára. Mindenki szeretné minél jobb minőségben, ám minél olcsóbban megkapni az adott irodai eszközt.

Ám ahhoz, hogy választani tudjon az akciók között, érdemes meghatározni a nyomtató fajtáját. 3 fajtája ismert: létezik a tintasugaras nyomtató, mely nevéhez hűen festékpatronnal működik. Mindamellett, hogy a nyomtatás minősége kifogástalan bárminemű papíron, különböző színekkel játszhatunk a nyomtatás alkalmával, és működése nem jár nagyobb zajjal. Hátrányának mondható, hogy fenntartása igen költséges. A nyomtató patron ára magas, annak ellenére hogy kapacitása alacsony, és hosszabb idejű kihasználatlanság esetén könnyen beszáradhat a tinta, melyet ebben az esetben is cserélni kell.

Másik fajtája a lézer nyomtató, mely egyedül fekete-fehér nyomtatásra képes, de az előzőekben említett társával szemben sokkal gazdaságosabb. Gyorsan és zökkenőmentesen nyomtat, azonban a képek minősége a tintasugaras nyomtatók által készítetthez nem hasonlítható. A papír fajtája sem mindegy, csakis a nyomtatópapír egyes fajtáira képes nyomtatni.

A harmadik altípus, az úgynevezett mátrix nyomtató azoknak a legideálisabb, akik gyorsan és takarékosan szeretnének szöveget nyomtatni. Azonban működése elég zajos, és a képek minősége pedig a lehető legrosszabb.

Extrák, amelyekre érdemes odafigyelni

Mindezek alapján, amikor nyomtatót vásárol a BestMarktnál nem csak magát a gép árát kell figyelembe venni, hanem a kiegészítőit is. Előfordulhat, hogy az adott nyomtató nagyon olcsó áron beszerezhető, azonban a patron vagy a papír ára sokkal nagyobb költségre tornászná fel a fenntartását.

A nyomtatópapír fajtáira is érdemes kitérni, mivel abból sem mindegy, hogy milyet választ az ember. A nyomtatópapír keménysége mellett a méret és a súly is mérvadó, mivel az egyenetlen nyomtatás mellett a papír begyűrődését és ezzel annak vesztét okozza.

Amennyiben meg szeretné tudni, hogy milyen jellegű nyomtatóra van szüksége, akkor keresse fel bátran a BestMarkt weboldalát, ahol bővebb információ mellett a termék szakértői is szívesen válaszolnak minden kérdésére.

Irány a webshop!