A nagyobb tér kulcsa: padlóba süllyeszthető tolóajtó

Befelé vagy kifelé nyíljon? - szól az örök kérdés, ha ajtóról van szó. Ez a probléma azonban fel sem merül, ha tolóajtóban gondolkozunk.

Miért népszerűek a tolóajtók?

Az ajtószárnyak bármerre is nyílnak, helyet foglalnak el a térből. További probléma forrása lehet, hogy a nyílódó ajtószárny neki ütközhet akár személynek, állatnak vagy figyelmetlenül elhelyezett tárgynak.

Ezeket a problémákat egy csapásra tünteti el, ha a klasszikus ajtót tolóajtóval helyettesítjük. Ennek a technológiának következtében az ajtónyitásból adódó balesetek, anyagi károk számát gyakorlatilag nullára redukálhatjuk.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy nem jár-e túl nagy zajjal egy tolóajtó nyitása, zárása. A record modern technológiája garanciát biztosít arra, hogy hosszú távon is alacsony zajszinttel lehessen a tolóajtókat használni. A kifejezetten csendes nyitáshoz a rendkívüli teherbírású görgők mellett az akusztikailag függetlenített futósínek, a golyóscsapágyas szíjtárcsák és a speciális vezetőprofilokkal szerelt ajtószárnyvezetők járulnak hozzá tevékenyen.

A tolóajtók változatai

Kivitelezés tekintetében a fal előtti tolóajtó a legegyszerűbb. Ez esetben a nyitás a fallal párhuzamosan történik, aminek hátránya, hogy bár kis mértékben, de mégis csak helyigényes művelet. E változat nagy előnye, hogy bármikor kialakítható, hiszen nem szükséges hozzá falba szerelt tokot kialakítani.

A falban futó tolóajtó csak akkor valósítható meg, ha eleve így tervezünk. Ennek oka, hogy falfülkét vagy tokot kell kialakítani, amibe be lehet tolni az ajtót annak nyitásakor.

Extravagáns megoldások

A hagyományos tolóajtó megoldásoktól eltérően léteznek padlóba süllyesztett rendszerek. Ezek az építészek számára még kifinomultabb terek kialakítására adnak lehetőséget. Eleganciájukkal bárkit képesek lenyűgözni, mi több, rendkívül praktikus ez a megoldás.

Bizonyos igények esetén nem csupán a funkcionális biztonság lehet a kulcsfontosságú, hanem az is, hogy a lehető legkevesebb kopással és karbantartással kelljen kalkulálni.

Beszéljünk a számokról!

Akár négyezer milliméter széles ajtónyitási méretre is lehetőséget ad a record SU automata tolóajtó meghajtása. Ez a meghajtóegységeket, a lineáris (S 16 SU), valamint a sugárirányú ajtókat (R 61 SU) is magában foglalja.

Súly tekintetében maximum egy 200 kilogrammos vagy kettő 200 kilogrammos ajtószárny jöhet szóba. A telepítéshez 200 milliméter mélységre van szükség.

Mi a helyzet az egyedi igényekkel?

Speciális terek speciális megoldást igényelnek. Egyedi kérés alapján a mai technológia már lehetővé teszi a nagyobb ajtószárnyakat vagy akár a nehezebb ajtószárnyakat is, sőt, ferde ajtók kivitelezése sem lehetetlen.

Irány a webshop!