A digitális fogyasztásmérőkről röviden

Hiába a modern tehcnológia, az internet világa, ha még így sem mindenki tudja, hogy mik azok a digitális fogyasztásmérők és mire is jók. Pedig ha megnézzük, mindenkinek az otthonában van belőle, hiszen elengedhetetlen villamossági kellék, amely méri az elfogyasztott árammennyiséget.


Mindegy, hogy lakossági felhasználásról, irodai környezetről, vagy éppen egy gyár épületéről van szó, mindenhol ott van és minden esetben teszi a dolgát. Bár a legtöbben nem nézzük rendszeresen, hogy mennyit fogyasztunk, néha nem árt ránézni, hogy mit mutat. Ebben a cikkben olyan dolgokat árulunk el, amiket nem mindenki tud ezekről az eszközökről.


Mi a digitális fogyasztásmérő?


Az Elektrikstore.hu digitális fogyasztásmérői olyan villamossági eszközök, amelyek 0-24-ben figyelemmel követik az épületben az elfogyasztott áram mennyiségét. A mérő monitorozza az adott időben elhasznált energiát, amit kilowattórában jelez ki. Emiatt nem fordulhat elő az, hogy ne legyen ott minden lakásban, hiszen az áramszolgáltató ez alapján küldi ki a számlát, számolja el a költségeket.


Tulajdonképpen ezen keresztül biztosítja számunkra a megfelelő mennyiségű áramot, amit aztán akkor használunk fel, amikor akarunk. Ezt az elhasznált mennyiséget beárazzák, majd a hónap végén számlát küldenek, ami tartalmazza a legfontosabb adatokat. Ez jó a cégnek és persze nekünk is, hiszen így tényleg annyit fizetünk, amennyit felhasználtunk. Nem kell sem többet, sem kevesebbet utalni a szolgáltató részére.


Több fajtája van


A mérőeszköznek nemcsak egy, hanem bizony több típusa is létezik. Ott vannak a mechanikus fogyasztásmérők, amikkel a legtöbb helyen találkozhatunk. Ezek régebbi típusok, amik idővel lecserélésre kerülnek, de még mindig sokan ezzel mérik az áramot. Ez egy forgó alumíniumtárcsából áll, amit egy alkatrészre szerelnek fel. Ez a két elektromágnes között kap helye. A tárcsa olyan gyorsan mozog, amilyen gyorsan az áram fogy a házban.


A másik változat a már említett digitális modell, amik újabbak, pontosabbak és precízebbek, mint a korábbi verziók. Mivel más gyártási metódussal készültek, így amellett, hogy hatékonyabbak mint az elődeik, közvetlenül mérik az elfogyasztott mennyiséget, amit aztán azonnal adatokká alakítanak, így még pontosabb lehet a hó végi számla.


Mire képes egy jó digitális fogyasztásmérő?


Egy minőségi villamossági eszközben, mint amilyen a Tracon háromfázisú készüléke, nincsenek már mechanikus alkatrészek. Ennek köszönhetően nem lehet őket átalakítani, átállítani, ezzel megakadályozva a lopást. Emellett sokat segít a szolgáltatás biztonságos működésével kapcsolatban.


Egy jó fogyasztásmérő évekig tárolja az adatokat, így bármikor visszanézhető, hogy mikor és mennyi áram fogyott. Nem okoz bennük kárt az áramszünet, hiszen a számok és az információk így sem vesznek el belőle. A készülék elbír egy nagyobb áramingadozással, hiszen 400 V-ig tökéletesen üzemel.

Irány a webshop!