Indusztriál lámpa készítése házilag

Nincs is jobb annál, mint amikor otthonunkat saját kézzel készített kiegészítőkkel, dekorációs elemekkel rendezzük be. Cikkünkben egy nagyszerű indusztriál stílusú lámpa elkészítését mutatjuk be, amely garantáltan különleges hangulatot biztosít majd.


Hódít az indusztriális stílus


Az indusztriális vagy ipari világítás egy olyan tervezési irányzat, amely a régi gyárak és ipari terek egyszerű és robusztus esztétikáját ünnepli. Ezekben az ipari terekben a világítás erős, befejezetlen, és tartós anyagok felhasználásával készült.


Egy ipari lámpa elkészítéséhez egyszerű elemekre lesz szükség, így remek projekt kezdők számára is. Szerezd be a szükséges horganyzott menetes idomokat és fényforrásokat a Mentool.hu honlapjáról, és kezdődhet is a munka!


Azáltal, hogy ezeket a befejezetlen elemeket átgondoltabb tervekbe építették be, az ipari stílus látványos és egyszerű megjelenéssé fejlődött. Míg egyes lámpatestek vagánynak tűnhetnek, az ipari világítás jól illeszkedik sok más belső stílushoz, beleértve a modern, vidéki és tengerészeti stílust.


Inspirálódj az ipari stílusú kiegészítőkből!


Az ipari stílusú lámpák többnyire fémből készülnek, durvának és élesnek tűnhetnek, ugyanakkor finomak és visszafogottak is. Egy ipari stílusú lámpa az egyébként letisztult belső térben igazán szemet gyönyörködtető minden helyiségben.


Míg a bolhapiacra más autentikus bútorokért is érdemes ellátogatni, az ipari lámpák soha nem „régi” vagy használt tárgyak. A vintage megjelenés minden olyan szándékos tökéletlenségével együtt, mint például a hámozott festék, népszerű stilisztikai eszköz az ipari stílusú lámpákhoz. Így a durva, gyári megjelenés ügyesen egybeolvad a modern életmóddal.


Az ipari stílus színvilágát a meglehetősen sötét, matt tónusok uralják, mint a szürke, olívazöld vagy a fekete. Azonban ne ijedjünk meg erőteljes árnyalatok hozzáadásától – használjunk élénk színű anyagokat, mintás tapétát, vagy élénkpiros, élénkkék függőlámpákat!


Indusztriál lámpa elkészítése

Első lépésként érdemes inspirálódni az interneten fellelhető indusztriál típusú lámpákról, vagy kitalálni, megtervezni a sajátunkat. A következőben gondoljuk végig, hogy milyen anyagok, elemek, összeszereléshez szükséges eszközök és szerszámok kellenek a projekthez! Ehhez nem kell mindent a barkácsboltból beszerezni, a garázsban, szerszámosládában található eszközök is remekül felhasználhatóak.


Az elemek összeillesztését követően, amikor a lámpatest már végleges formájában tündököl, jöhet az izgalmas rész. Előre felszerelt vezeték, foglalat, valamint egy méretben is illeszkedő izzó beszerelését követően már kész is az egyedi, indusztriál stílusú lámpád. Böngészd végig a Mentool.hu széles kínálatát, hogy megtaláld az otthoni szerelési projektjeidhez a legmegfelelőbb termékeket!
Most egy kis videóval is készültünk neked, amelyben a saját változatunk elkészítését mutatjuk be lépésről lépésre.
Irány a webshop!