Gyerekszoba a tetőtérben

Ideje beépíteni a tetőteret, és valami hasznos megoldáson gondolkozol? Bemutatunk néhány ötletet, amikkel menő és olyan szuper gyerekszobát varázsolhatsz a gyerkőcödnek, ahova a legnagyobb örömmel hívja majd a barátait.


A szigetelés fontossága


Tetőtér esetén különösen fontos a megfelelő szigetelés, hiszen még inkább ki van téve a természet viszontagságainak, mint a ház más területei. Éppen ezért a hő- és hangszigetelés igazán precíz elkészítése kihagyhatatlan. Ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő páraelvezetés és légrés is a szigetelőrendszerben. Arról nem is beszélve, hogy fontos, hogy télen bent tartsa a meleget, míg nyáron nem baj, ha kint marad a hőség.


A legjobb ötletek


Tetőtér esetén számos lehetőség rejlik a kialakításban. A készítéskor úgynevezett térdfalat hagynak, ami változó magasságú, akár 20 centi is lehet, de akár a 90-et is meghaladhatja. Ez rengeteg egyedi elgondolást enged kialakítani, hiszen a térdfal magasságának a függvényében kerülhet oda ágy, asztal vagy akár szekrény is. Ötletekért érdemes szétnézni a Gemini-Duonál kapható gyerekbútorok között!


Azokat a helyeket, amikhez nehezen férünk hozzá, érdemes tárolóval ellátni, hiszen ezzel maximálisan kitöltjük a teret. A gyermek meg kifejezetten élvezni fogja a rejtélyes kis kincsvadászatot. A tetőtér világossága miatt kifejezetten érdemes világos színekkel dekorálni a falakat, hogy igazán szépséges és szellős hatást keltsen.


Lehetőleg az ablak közelébe helyezzük az asztalt, hiszen nincs jobb, mint a természetes fény, ha tanulásról vagy olvasáról van szó. Persze lehetőleg ne legyen az asztal háttal az ajtónak, mert az nincs jó hatással a biztonságérzetére, tehát mindenképp erre is érdemes figyelni.

A szoba méretétől függően használjunk ki minden kis felületet arra, hogy megfelelően tárolhassunk minden apróságot. Ez nagyon jó lesz a későbbi rendrakás miatt is, hiszen könnyen el lehet majd dugni minden felesleges játékot.


Attól függően, hogy milyen korú a gyermek és mennyire érett rá, sok helyet megspórolhatunk egy galériaággyal vagy testvérek esetén egy emeletes variációval. Sőt, ha az íróasztal van alul, akkor aztán igazán bővelkedünk majd a helyben. Egy tükrös szekrénnyel is jótékonyan csalhatunk, hiszen szinte megduplázza a teret látványra.


Többféle kuckó vagy bunker lehetősége is adott a tető kialakítása miatt, így nyugodtan engedjük szabadjára a képzeletünket! Amit lehet, borítsunk be puha textilekkel, így pihe-puha, légies hatást érhetünk el, és még akkor sem lesz kellemetlen, ha a gyermeket elnyomja az álom a nagy játék közepette.


Ha pedig a megfelelő helyen tapogatózunk, akkor akár egy fészekhintát vagy pedig egy kis kuckót is fellógathatunk a gyerkőcnek, amiben remekül el lehet bújni egy izgalmas könyv társaságában.

Irány a webshop!