Spanyolországban és Budapesten mutatkoznak be a Zsolnay Örökségkezelő korábbi kiállításai!

Spanyolországban és Budapesten mutatkoznak be a Zsolnay Örökségkezelő korábbi kiállításai!

A pécsi kulturális holding Galéria divíziója nagy hangsúlyt fektet a szakmai kapcsolatok kiépítésére, ennek köszönhetően egy cserekiállítás és egy spanyolországi vendégeskedés is megvalósul.

Nagy sikert aratott tavaly szeptemberben a Pécsi Galéria 18 éven felülieknek szóló kiállítása, A test ördöge. Felfigyelt rá a főváros legújabb kortárs művészeti színtere, a Gallery MAX is. Az együttműködésnek köszönhetően pénteken nyílik meg a pécsi szervezésű kiállítás a budapesti helyszínen.

Kép


A Gallery MAX legutóbbi tárlata, a Magyar Géniusz pedig június 3-tól Pécsett, a Pécsi Galériában mutatkozik be. A kiállítás kurátora Bojár Iván András művészettörténész.

- Egyfajta cserekapcsolat valósul meg, amivel kedvezünk a pécsi és budapesti kiállításkedvelő közönségnek is. A vendégkiállítások egyúttal növelik mindkét kiállítóhely ismertségét és népszerűségét – számolt be Fekete Valéria, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. vizuális művészeti vezetője. Hozzátette: az országon belüli együttműködések mellett nemzetközi siker is született.


Kép

Tavaly novemberben nyílt meg Bátori Zsolt La huerta y la ciudad - A gyümölcsös és a város című fotókiállítása a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, a Martyn Ferenc Galériában. A tárlat jelenleg Spanyolországban, Murcia városában látható, ott, ahol a fotók eredetileg is készültek.

Irány a webshop!