Öt film, amit megnézhetsz egy Budapest-Pécs vonatút alatt

A vonatozás tökéletes alkalom arra, hogy filmeket nézzünk, különösen, ha legalább két órát úton leszünk, márpedig a Budapest-Pécs közötti távolságot körülbelül két és fél óra alatt győzhetjük le. Ez elegendő idő ahhoz, hogy elmerüljünk egy-egy izgalmas történetben, miközben a táj elsuhan mellettünk. Az alábbiakban öt olyan filmet ajánlunk különböző műfajokból, amelyeket kényelmesen végig nézhetünk.

A Grand Budapest Hotel

Wes Anderson stilizált, színes világába repít ez a film, amely egy legendás szálloda portásának kalandos történetét meséli el a két világháború közötti időszakban. A film egyedi vizuális stílusa és gyors tempója tökéletes szórakozást nyújt egy vonatút alatt is. Részünkről pedig nincs is másra szükség, mint egy használt ipad vagy bármilyen tablet. Hossza körülbelül 1 óra 40 perc, így még marad idő egy rövid szünetre vagy egy gyors nasira is.

Zootropolis

Ez a családbarát animációs film egy izgalmas és humoros történetet mesél el egy nyuszi rendőrnőről és egy ravasz rókáról, akik együtt próbálnak megoldani egy rejtélyes esetet a Zootropolis nevű városban. Ez a mese nem csak a gyerekeknek szerez örömet, de számos olyan üzenetet tartalmaz, amely a felnőttek számára is gondolkodóba ejtő. Így egy iPad pro tableten akár együtt is nézheti a család. A film hossza 1 óra 48 perc, ami ideális egy kellemes utazáshoz.

A szoba

Ez a megható dráma egy fiatal anya és ötéves fia történetét meséli el, akik éveket töltöttek bezárva egy apró szobában, mielőtt végül sikerült kiszabadulniuk. A film intenzív és megrázó élményt nyújt és rávilágít az emberi lélek rugalmasságára és a szeretet erejére. Hossza 1 óra 58 perc, így kényelmesen belefér a pécsi utazásba is.

Kapj el, ha tudsz!

Ez a Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével készült, igaz történeten alapuló film pörgős kaland a csalások és álruhák világában. DiCaprio egy zseniális csalót alakít, akit Hanks FBI-ügynökként próbál kézre keríteni. A film 2 óra 21 perc hosszú, így ha az utazás kezdetén elindítjuk, épp hogy csak a célállomás előtt ér véget.

Tőrbe ejtve

Ez a fordulatos modern krimi egy gazdag család örökségéért folyó küzdelmét és egy zseniális nyomozó, Benoit Blanc vizsgálatát mutatja be. A film elegánsan sző össze humoros elemeket és izgalmas rejtélyeket, miközben kritikai szemmel nézi az amerikai társadalom bizonyos aspektusait. A 2 óra 10 perc hosszúságú film tökéletes választás lehet egy vonat útra is.

Irány a webshop!