Ne a telefon legyen a kisgyermek játéka!

Szülők között gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyi időt töltsön a gyermek a képernyő előtt. Vannak, akik korlátlanul megengedik, és akadnak olyanok is, akik teljesen eltiltják ettől csemetéjüket.

A legfontosabb az lenne, hogy mi magunk mutassunk példát a gyermekeinknek, azaz szakadjunk el a telefonunktól, és töltsünk velük minél több minőségi időt mindenféle kütyü nélkül. Nyilvánvalóan nem lehet teljes tilalmat elrendelni, hiszen ez a 21. század. Azonban tartsuk meg a való életünket is, ne csak a virtuális valóságban létezzünk.

Sokféle mese van a televízióban is, amit nézhetnek a kicsik, koruknak megfelelően. Az egyik nagy kedvenc az óvodás korosztály körében a Mancs őrjárat. Mivel kedvenceiket szeretik 3D-ben is megtapasztalni, vásárolhatunk nekik Mancs őrjáratos játékokat a Zsumi Gyerekjáték és Bababolt kínálatából. De nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak a szabadidő eltöltésére! Milyen játékokkal játszhatunk közösen a gyerekekkel a telefon és a tablet helyett?


Játék az udvaron

Ha jó idő van, sokat lehetünk kint a friss levegőn, de természetesen akkor is szükség van rá, ha hűvösebb van, csak akkor gyorsabban hazamegyünk. A kinti időtöltésnek számos módja van, de vannak olyan játékok, amelyeket itt jobban ki tudunk használni, mert nagyobb a terünk.

Ilyen például egy távirányítós autó, ami a lakásban folyton a bútorokba ütközik. A nagy méretű járgányok is jobban elférnek az udvaron, mint a szoba négy fala között.


A szerepjáték és a kreatív időtöltés is nagyon fontos

A szerepjáték rendkívül fontos az óvodások életében. Berendezhetünk nekik egy játékkonyhát vagy barkácsműhelyet a szobájukban, vagy akár az igaziak mellett. Vonódjunk bele mi is a közös mókába, kóstoljuk meg az általuk készített ételeket, és segítsünk nekik, hogyan és mire használhatják a szerszámokat.

A Lego az egyik legkreatívabb játék, ami fejleszti a képzelőerejüket, illetve a finommotorikát is. Nagyon sokféle kapható, válasszunk az érdeklődési körüknek megfelelően. Ez is egy olyan tevékenység, amit végezhetünk közösen is, és nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a felnőttek is nagyon szokták élvezni.


A dinoszauruszok korszaka

Amennyiben csemeténknek van egy kedvenc filmje, mint például a Jurassic World, akkor ezzel kapcsolatosan is elláthatjuk játékokkal. A dinó korszak minden gyermek életében eljön, amit nem szabad félvállról venni.

Ez a fantasztikus világ beindítja a kicsik fantáziáját, és olyan információkhoz juthatnak az őshüllők tanulmányozása közben, ami még az önbizalmukat is növeli. Hiszen annyi mindent meg tudnak jegyezni ezekről az állatokról, amire sok felnőtt sem lenne képes!


Alkossanak a kicsik!

Az egészen kicsiknél a kreatív építőkockák, a gyurma, a kicsit nagyobbaknál egy festőkészlet is szóba jöhet. Hagyjuk őket kibontakozni, akármilyen is lesz a műalkotás, az az ő munkájuk gyümölcse, és abban az esetben fejleszt is, ha nem érzik kényszernek. Az a jó, ha maguktól állnak neki, ők határozzák meg, hogy mit készítenek, úgyhogy ne vegyük el a kedvüket mi sem.

Irány a webshop!