Milyen szempontok alapján válassz laptoptáskát?

Laptopot a hordozhatóság miatt választ az ember, hiszen kis mérete, könnyű súlya és egyéb jellemzői miatt alkalmas arra, hogy A-ból B-be vigyük, útközben is használjuk. Azonban éppen emiatt nagyon sérülékeny, ezért meg kell óvnunk a balesetektől.


Amikor egy laptop boldog tulajdonosa leszel, és megvásárolod hozzá a legszükségesebb, a kényelmedet szolgáló perifériákat, és már tisztában vagy azzal is, milyen célra, milyen módon fogod használni a jövőben, érdemes beszerezni hozzá egy laptoptáskát is.


A védelem az elsődleges


A laptoptáska a laptop biztonságát, védelmét hivatott szolgálni, így ennek megfelelő kialakítással kell rendelkezzen. Legyen kellően merev, de egyben párnázott is, hogy a mechanikai behatásoktól megvédje az eszközt. Az USAnotebook minőségi laptoptáska és védőtok kínálatában biztosan megtalálod a neked megfelelő és tetsző darabot.


Laptoptáska választása előtt érdemes lehet átgondolni, hogy mennyit fogod hordozni a laptopodat: naponta munkába menet, vagy ritkán, mivel otthonra, asztali PC helyett használnád filmnézéshez, zenehallgatáshoz, böngészéshez? Jellemzően milyen járművel fogod vinni magaddal: autóval, biciklivel, tömegközlekedéssel, repülővel? Munkád során nagyrészt az irodában használnád, vagy prezentációkat tartasz külső helyszíneken, netán terepen végzett munkádhoz szükséges?


Szükség van-e időjárásálló laptoptáskára, eső, hó elleni védelemre is, vagy csak alapvédelemre?


A választás szempontjai


Az, hogy egy laptoptáskát kézben, vállon vagy háton hordasz, függ egyrészt a táskaviselési szokásaidtól, másrészt attól, hogy hogyan, mivel jársz munkába, ugyanis ha sokat kell cipelned, akkor hosszú távon kézben vinni kényelmetlen.


A vállszíjas laptoptáska szabadon hagyja a kezeket, így járműveken kapaszkodni is könnyebb, és komfortosabb is.


Repülős utazásokhoz célszerű lehet gurulós laptoptáskát választani, hiszen így kézipoggyászként felvihető a fedélzetre, emellett helyet biztosít vészhelyzet esetére egy napra elegendő váltóruhának is.


Sokan a táskacipelés legkényelmesebb módját szeretik, és laptop esetén is a hátizsákos megoldást részesítik előnyben.


A laptop mérete, súlya is befolyásolja a táskaválasztást, hosszabb távolságokra kézben, bármilyen elegáns is, nem komfortos vinni.


Mindennek legyen helye


A táska mérete, kialakítása is lényeges szempont. Egy laptopot ritkán szállítunk magában, általában legalább egy egeret használunk mellé, de olykor billentyűzetet is, de egy tollnak, könyvnek is jó, ha marad hely a táskában. Praktikus, ha zsebekkel, rekeszekkel ellátott.


Általánosságban elmondható, hogy a laptoptáska legyen a laptop méreténél egy számmal nagyobb, hogy egyrészt a perifériák, apróságok is beleférjenek, másrészt ha túl szűk a táska, a cipzár megsértheti a laptopházat.


A táska anyaga legyen strapabíró, kopás- és vízálló, így a bőr és a szintetikus anyagok is szóba jöhetnek.


Bármilyen laptoptáskát is válassz, feleljen meg a céljaidnak, szokásaidnak, legyen biztonságos és kényelmes.


Irány a webshop!