Közlekedés

Pécs belső és külső megközelíthetősége egyaránt kiváló: igaz nemcsak a város helyi közlekedésére, de a légi, vasúti és közúti kapcsolataira is. Utóbbi tényezők értelemszerűen főként logisztikai-kereskedelmi értéket képviselnek.


Autópályán

Ki kell emelni a város kedvező kereskedelmi és logisztikai pozícióját: az M6-M60 autópálya révén Pécs a nemzetközi közúti kereskedelmi hálózatba kapcsolódódott, továbbá kiváló a település déli megközelíthetősége is – mindezt erősíti, hogy a forgalomcsillapító intézkedések eredményeként a külső iparterületek könnyen elérhetőek az elkerülő utakon.

Vasúton

A vasúthálózat délre, keletre és nyugatra egyaránt rendkívül jól kiépített, biztosítja az olcsó és biztonságos teherszállítást.

Repülővel

A pécs-pogányi reptér kialakításával a baranyai megyeszékhely a nemzetközi légiközlekedésnek már sok-sok éve fontos hazai szereplője.

Tömegközlekedéssel

A város belső közlekedését a helyi önkormányzat által tulajdonolt Tüke Busz Zrt. és a BIOKOM Kft. közösen biztosítja. Néhány éve teljesen újra lettek gondolva a belső közlekedési kapcsolatokat, ennek eredményeként pedig a járatsűrűség nőtt, a város egyes pontjainak elérhetősége szignifikánsan javult és jobban igazodott a helyi lakosság munkába járási feltételeihez. A helyi autóbusz közlekedésről részletes információk találhatók a Tüke Busz Zrt. honlapján, valamint a BIOKOM - Mobilitási Központ oldalán.

Kerékpárral

Pécs nemcsak gyarapodó város, de zöld város is, éppen emiatt a közlekedésben kiemelt szerepe van a kerékpárnak és a gyalogos közlekedésnek is: a városban a kiépített kerékpárutak a település egészét behálózzák.

2010-ben Pécs viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet és ehhez kapcsolódóan 12 nagyszabású köztérfelújítás valósult meg, ami természetesen a gyalogos közlekedés feltételeit is jelentősen javította.

Irány a webshop!