Kanapé – mi alapján hozhatsz döntést róla?

Egy lakásban vagy házban vannak alap berendezési tárgyak, amelyek amellett, hogy meghatározott funkciót töltenek be, még a méretükkel és a stílusukkal is üzennek. Az ülőalkalmatosságok, köztük a kanapék általában meghatározó bútordarabok. Képesek uralni a teret, de van, hogy szerényebben meghúzódnak a háttérben.

Talán nem tűnik olyan nehéznek a megfelelő kanapé kiválasztása, de azért van pár lényeges szempont, amit nem árt, ha figyelembe veszel, mielőtt a kanapébeszerző körutadat elkezded.

Sok kanapé típusból szemezgethetsz

A DODO kanapék kínálatában több száz remek darab között válogathatsz. Mivel nagyon eltérőek vagyunk, éppen emiatt is eltérő elvárásokkal kezdhetünk bele a kanapékiválasztás korántsem lényegtelen folyamatába. Vannak egyszerűbb, 2-3 személyes kanapék, amelyek ideálisak például irodai várókba vagy kisebb helyiségekbe. De ezekben még ugyanolyan remekül mutathat egy sarokkanapé vagy egy L alakú sarokkanapé is. Az U alakú ülőgarnitúráknak viszont megfelelő méretű térre van szükségük, hiszen csak ott tudnak igazán érvényesülni.

A kanapé egyes típusai nemcsak ülőalkalmatosságként, hanem fekvőfelületként is remekül használhatók. Ilyen esetben érdemes egy könnyen nyitható praktikus darabot beszerezned. Ha kicsi a lakásod, vagy vendég jön hozzád gyakrabban, akkor nagyon jól jön majd.

Az alapanyagok fontossága

Mint minden bútor esetében, a kanapéknál is nagyon lényeges, hogy mi az alapanyaga és hogyan is készítették el. Ha jó masszív a szerkezete, sokkal jobb lesz a terhelhetősége is. A kinyitható modelleknél ez különösen lényeges a fokozottabb igénybevétel miatt. Az ülőfelület anyaga lehet hagyományos szivacsos vagy habszivacsos, de rugós kivitelű is. Mindenképp érdemes kipróbálnod, mielőtt kiválasztanád valamelyiket!

A kárpitozás meghatározó, egyes lakberendezési stílusokhoz kifejezetten illik a bőr, míg mások esetében a szövetanyagok sokkal jobban passzíthatók a miliőbe. Ezekre a finomságokra nem árt ügyelned a választás során. Az sem mellékes szempont, hogyan tudod majd ápolni és tisztán tartani ezt a bútordarabot.

Stílusok és színek

Annak a helyiségnek a stílusa és színvilága, ahová kerül majd a kanapé, szintén fontos a választás során. Egy élénk színű darab biztosan uralni fogja majd a teret. Érdemes azt az ökölszabályt követned, hogy a világos színek képesek tágítani a teret, ám azért sokkal hamarabb meglátszanak rajtuk a szennyeződések. Gyerekes házba inkább egy közepesen sötét kanapé praktikusabb lehet.

Többféle árkategóriájú kanapékat találhatsz a DODO kínálatában is. Egy szó mint száz: a kanapé egy helyiség meghatározó darabja. Választásakor érdemes nemcsak az aktuális divatirányzatot követned, hanem a saját ízlésedet és az adott tér stílusát is figyelembe venned. Ha így teszel, tökéletes hatást tudsz majd elérni.


Irány a webshop!