Hogyan történik a motortértisztítás?

Minden autótulajdonos jól tudja, hogy a jármű csak úgy fog megfelelően működni, ha mindig tökéletes állapotban indulunk útnak. Az autóápolás egy rendszeresen elvégzendő művelet, amely során több területet is kezelni kell. A motortértisztítás is szorosan idekapcsolódik, amihez többféle eszközt is használhatunk.


A megfelelő termék kiválasztása és alkalmazása


A Hungarolube autóápoló termékeinek kínálatában mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet a művelethez. Ahogy azt a felhozatala is megmutatja, választási lehetőségből bizony nincs hiány, így olykor igazi kihívás megtalálni a megfelelő terméket.


Ha lehetséges, mindenképpen a minőségi eszközök, kiegészítők között keresgéljünk. Ezek közé tartozik például az Evo Oils Moto Clean motorlemosó is, amit ráadásul többféle kiszerelésben is beszerezhetünk. Ezenkívül még számos minőségi gyártó termékei felelnek meg a célra.


A motortértisztítás során az adalék segítségével minden szennyeződést eltávolíthatunk, ami az egyes alkatrészeken, felületeken megtapadt. Bitumen, zsír, olaj is lehet a motortérben. Több jármű esetében is fel lehet használni ezeket a motorlemosókat: gépjárművek mellett vasúti tartálykocsikhoz és földalatti tartályokhoz is. A fémmegmunkálás során is fontos szerepet töltenek be, mivel a forgácstörmeléket is el lehet távolítani a segítségükkel.


Univerzális felhasználásuknak köszönhetően fontos, hogy minden műhelyben legyen belőle tartalék. Vízzel gyorsan, egyszerűen elegyedik, így a legmakacsabb foltokat is hatékonyan eltávolíthatjuk. Ha megtörtént a kezelés, akkor könnyen le lehet öblíteni az adott felületről, alkatrészről. Alvázhoz, motorhoz, mezőgazdasági munka- és erőgépek ápolására egyaránt lehet alkalmazni. Mivel oldószerbázisú, így a felületet és alkatrészt nem fogja károsítani.


Milyen sűrűn kell használni?


Természetesen ez attól is függ, hogy milyen járművön, berendezésen akarjuk alkalmazni. Egy személygépjármű esetében ajánlott minden nagyobb szezon előtt és után elvégezni a motortértisztítást. Szinte már vége a télnek, itt a tavasz, a nyár pedig közelít, így mindenképpen időt kell szakítani az autóápolásra, amely során minden fontos alkatrészt, berendezést, felületet kezelni fogunk.


Ezzel hosszú távon elkerülhetjük a kellemetlen meghibásodásokat, és az autó ideális teljesítményen fog működni.


A szennyeződések idővel komoly gondokat okozhatnak


Ha elhanyagoljuk a motort vagy más fontos berendezést az autóban, annak hátrányai viszonylag hamar jelentkezni fognak. A makacs szennyeződések lerakódása a motortérben a teljesítmény csökkenéséhez, illetve az üzemanyag-fogyasztás növekedéséhez fog vezetni. Arról nem is beszélve, hogy egyre többet kell majd meglátogatni az autószerelőt, ami szintén súlyos költségeket fog jelenteni. A legjobb megoldás minden esetben a megelőzés, ami a motortértisztítás rendszeres elvégzésével könnyedén elérhető.


Irány a webshop!