Extra biztonság többpontos zárak használatával

Mindannyian szeretnénk megóvni azokat a dolgokat és persze személyeket, amelyek fontosak nekünk. Ennek érdekében pedig az otthonunk védelme is nagyon fontos, hiszen egy betörés hatására elveszíthetjük az előbbieket, s érzelmi nehézségeket is okozhat azoknál, akik erre érzékenyek.

Az én házam, az én váram!


A lakás vagy ház biztonságának fokozására egyre többen választanak biztonsági ajtókat, amelyek többnyire többpontos zárakkal záródnak. Ugyan ezeket némileg nehezebb cserélni, ha valami gond adódik velük, ám magas védelmet tudnak nyújtani. A zar-zarbetet.hu többpontos zárjai között megtalálhatjuk ehhez a feladathoz a tökéletes modelleket.


A biztonsági ajtók már eleve fokozott megerősítéssel rendelkeznek, gyakran fémből készülnek, annak ellenére, hogy a külső borítás hatásosan utánozza a hagyományos, illetve eszkluzív nyílászárókat, amelyek esztétikailag is tetszetősek. Ám ezek a bejárati ajtók nem kizárólag ebből a szempontból nyújtanak többet, hanem az élükön végigfutó záraknak is köszönhetően, amelyek révén sokkal nagyobb védelmet jelentenek az illetéktelen behatolókkal szemben.


Értelemszerűen ezeket a zárakat hétköznapi felhasználóként valószínűleg csere miatt keressük, ezért ebből a szempontból érdemes megközelíteni a helyes kiválasztás kérdéseit.


A többpontos zárak kiválasztásának buktatói


Az első és legfontosabb, hogy mivel ez egy bonyolult zárszerkezet, amelynél kizárólag teljes cserére van lehetőség, s amely sok mérettel rendelkezik, ezért nagyon nehéz lenne, ha csak ezek alapján kezdenénk böngészni akár a kereső segítségével, akár egy webáruházban. Hiszen ahogy minden zárcserénél igaz, nagyon fontos, hogy minden részlet passzoljon abba a nyílásba, amiben az eredeti volt.


Mivel ez egy különleges biztonsági ajtó, ezért még az sem jöhet szóba, hogy majd a meglévő nyíláson kezdünk el kedvünkre alakítgatni, hogy belepasszírozzuk a majdnem odaillő modellt.


Hogyan válasszunk többpontos zárat?


A helyes döntés az, ha a zár gyártója alapján kezdünk neki a feladatnak. Nem kell megrémülni, ha nincsenek meg hozzá a papírok, mivel rendszerint a zár előlapja alapján meg fogjuk találni a márkajelzést, például azt, hogy GU (Gretsch-Unitas), Euro Elzett, Maco, Roto vagy KFV, esetleg MVM.


Ha valamiért nem találunk a gyártó termékei között olyan modellt, amire szükségünk van, akkor feltétlenül kérjünk hozzáértő segítséget! Amennyiben egy webáruházból vásárolunk, akkor ezt igazán könnyen megtehetjük telefonon vagy e-mailen keresztül.


Ha tudjuk a többpontos zár márkáját, akkor az azonos gyártótól származó termékcsoportban érdemes elkezdeni keresgélni. Fontos, hogy tudjuk, hogy kilincsemeléses vagy kulcsemeléses, esetleg utóbbinak egy görgős változatával állunk szemben. A csapok, görgők, görgős nyelvek, sőt, akár gombák szempontjából az sem mindegy, hogy melyikből mennyi van, s milyen csapok biztosítják az ajtó zárását. Elakadás esetén, ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban, érdemes szakértői tanácsot kérni.


Irány a webshop!