A Writers Tears nem hagyja csak úgy veszni James Joyce kedvenc patikáját

Hogyan kerülhet kapcsolatba a Writers Tears whiskey James Joyce munkásságával, illetve egy szinte legendássá vált patikával? Ebben a bejegyzésben erre a kérdésre fogunk választ adni, méghozzá terjedelmesen. Ha pedig már itt tartunk, akkor a bejegyzés második felében ki fogunk térni a Writers Tears történetére is, hogy végezetül egy kis ízelítőre is sor kerüljön, amelyet egy-egy Writers Tears whiskeykülönlegesség tartogathat a számunkra.

Pontosan mi az a Bloomsday, és miért lett ez aktuális kérdés?

Június 16-a kimondottan fontos dátum, ugyanis ezen a napon játszódik az Ulysses című regény, a főszerepben Leopold Bloommal. A regény egyik leghíresebb helyszíne pedig a Sweny’s Gyógyszertár, amit az extrém magas bérleti díjak miatt majdnem be kellett zárni.

„Azért készítettem a Writers Tears-t, hogy kifejezzem a nagyrabecsülésem az ír irodalom legnagyobb szerzői iránt” – ezek már Bernard Walsh, a Walsh Distillery alapítójának szavai. Walsh nem hagyta veszni a legendás patikát, inkább segített rajta.

A hely 2009-ben meg is szüntette gyógyszertári státuszát, hogy James Joyce és az Ulysses irodalmi szentélyévé alakuljon át, rajongók ezreit csalogatva.

Hogyan is indult a mára óriási sikersztorivá fejlődött Writers Tears whiskey?

A Writers Tears, avagy nyers fordításban az „írók könnye” a prémium és a szuper prémium kézműves whiskeykategória jeles képviselője. A Walsh házaspár ötletének köszönhető a sikersztori létrejötte, akik az 1999-es évben döntöttek a whiskeyvíziójuk megvalósítása mellett.

Bernard Walsh fogta magát, a whiskeyágazat veterán szakértőiből elképesztő „know how” birtokában lévő csapatot verbuvált, majd pedig kijelölte az elérendő célokat. Mondhatni felültette az embereket a buszra, hogy közösen döntsenek az ígéret földjére vezető út irányról. Ahogy mondani szokás, a többi pedig történelem.

Kis ízelítő a Writers Tears különféle árnyalatai kapcsán

Az első párlat a rézarany árnyalatban tündöklő Writers Tears Cask Strength Whiskey. Különlegessége, hogy az érlelése első töltésű amerikai bourbonhordókban valósul meg. Aztán pedig háromszori desztillálás után kerül megalkotásra, méghozzá az idős malt whiskey, illetve a gabonawhiskey csodás keverékéből.

Ha ez nem volna elég, a Writers Tears Double Oak mindenképp megér egy kóstolást. Merthogy single pot still és a single malt művészi elegyéről van szó. Fenségesen édes illatot áraszt vaníliával és fahéjjal, amit csak tovább fokoznak a szilvás és körtés aromajegyek.

Az íze pedig szinte a mennyországba repít. Izgalmas gyümölcsös árnyalatok, megfejelve a préselt szőlő és a citrusfélék frissítő hullámaival. Persze a lecsengés sem utolsó, ugyanis a Writers Tears Double Oak fűszeres ízek kíséretében köszön el tőlünk, selymes csokoládés aromákkal egyetemben.

Irány a webshop!