A nyomtatott, logózott ragasztószalag előnyei

Műanyag, nyomtatott, logózott ragasztószalag - bár kimondani hosszú, de használni annál egyszerűbb. Segít a szép és minőségi csomagolásban, miközben a vállalkozásában reklámhordozó felületként szerepel. Miért? A cikkünkből kiderül.


A nyomtatott ragasztószalag szerepe a mindennapokban


Bármit vásárolunk, általában minden be van csomagolva. Ennek egyszerű okai vannak. A csomagolás védi a terméket a szennyeződésektől, sérülésektől, mechanikai hatásoktól, nedvességtől. Segít fenntartani és megőrizni az eredeti állapotot, de van még egy nagyon fontos funkciója.


Ez nem más, mint az információhordozás. A csomagolás ugyanis sok mindenről árulkodik. Árulkodik arról, hogy a gyártó/előállító milyen pontosággal gondoskodik a terméke védelméről, mennyire igényes ezen a téren. Az egyedi nyomott ragasztószalagok - amelyeket a DunaShop kínálatában is megtalál - biztonságossá és egyedivé tehetik az Ön csomagjait is.


Hogyan határozza meg a nyomtatott, logózott műanyag ragasztószalag szélességét?


Ezek a ragasztószalagok többféle szélességben is elérhetőek: 50 mm, 75 mm és 100 mm szélességben PVC vagy PP alapanyagból. Ezek alkalmasak akár kézi, akár gépi ragasztásra, léteznek 66 vagy 990 méteres tekercsben, fehér, havanna barna és transzparens színekben.

A nyomtatott ragasztószalagok a műanyag alapanyag szerint lehetnek:


  • PP (polipropilén) alapanyaggal rendelkező szalagok - a csomagolástechnika világában ezek költségkímélő megoldásnak számítanak. Kedvező áruk mellett is kiváló minőségű csomagolás készíthető a segítségükkel.
  • PVC alapanyagú ragasztószalagok - ezeket általában a nehezebb kartonok zárására ajánlják. Jobban ellenállnak a mechanikai hatásoknak és sérüléseknek, erősebb tartást biztosítanak. Egyetlen hátrányuk, hogy drágábbak az előzőnél.

A ragasztó sem mindegy


Nyomtatott, logózott ragasztószalag ragasztóanyaga sem mindegy. Ez alapján léteznek:


  • Akril ragasztóval ellátott ragasztószalagok - ár/érték arányban a legjobb választást jelenthetik, emiatt ez a legelterjedtebb típus is a piacon. Használhatóak a hidegebb - de nem hűtőházi! -, a normál és a magas hőmérsékleti tartományban is. Kifejezetten jó tapadási jellemzőkkel rendelkeznek, a végső zárási hatást 2-4 óra múlva érik el a felületre ragasztástól számítva.
  • Hot-Melt ragasztó típus - ezek a felhordási technológiájukról kapták a nevüket, mert melegítésre lágyulnak. 10°C-nál hűvösebb környezetben a tapadásuk jelentősen romlik, ezért szobahőmérsékleten érdemes alkalmazni őket.
  • Solvent ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok - ezek csak a PVC alapanyaghoz társulnak. Erős kezdeti tapadás jellemzi őket, emiatt tökéletesen tapadnak szinte minden anyagra. Alkalmasak hűtőházi használatra is.

A ragasztószalagokat mindig az eredeti csomagolásukban - száraz, nedvességtől, fagytól, UV-sugárzástól védett helyen, szobahőmérsékleten érdemes tárolni. Használjon Ön is vállalkozásában műanyag, nyomtatott, logózott ragasztószalagokat - tegye még ismertebbé a brandjét!

Irány a webshop!