A könnyűbeton panelekből épülő házak előnyei

Napjainkban az otthonépítés a különböző kormányzati támogatásoknak köszönhetően fellendülőben van, továbbá a hazai lakásállomány állapota miatt is szükséges annak megújítása. Ezen szempontok következtében, valamint a szakember- és munkaerőhiány tükrében is kedvező megoldást jelentenek az előregyártott falpanelekből épülő családi és társasházak.


A könnyűbeton falpanel technológia a hagyományos falazóelemes és az ipari nagypaneles építés előnyeit ötvözi, ezáltal gyors, pontos és minőségi kivitelezést jelent. Kiváló lehetőség generálkivitelezők, ingatlanbefektetők részére is, ugyanis a kivitelezési határidők és költségek változatlansága komoly piaci előnyt jelent. Cikkünkben bemutatjuk a technológia legfontosabb előnyeit, tartson velünk!


A könnyűbeton előnyei


Könnyűbetont már az ókori Rómában is használtak, akkoriban tufa vagy téglapor volt az adalékanyag. Napjainkban a természetes agyagszármazékok mellett, mint amilyen a korszerű keramzit beton fal esetében a duzzasztott agyaggyöngy, hulladékanyagokat is használnak adalékként.


A beton a legelterjedtebb építőanyag szerte a világon, elérhetősége, viszonylagos olcsósága, nagy terhelhetősége és képlékeny állapotban történő nagyfokú formázhatósága okán. Előnyei mellett hátrányokkal is rendelkezik: rosszul viseli a dinamikus terhelést, továbbá nehéz és rossz hőszigetelő.


A beton hátrányainak kiküszöbölésére született meg a nagy pórustartalmú könnyűbeton, amelynek számtalan felhasználási módja van, nemcsak falpanelek, de szigetelő aljzatbeton, vakolat is készíthető belőle.


Miért válassza a keramzit beton falpanel technológiát?


Házépítésnél már a tervezés előtt felmerül a kérdés, hogy milyen anyagból készüljön az épület. Számtalan alternatíva közül lehet választani, érdemes az előnyök függvényében dönteni.


A keramzit könnyűbeton kizárólag természetes anyagokból készül, így egészséges életteret biztosít. Nagy szilárdságú, könnyű, stabil, ezért teherhordó falazat is készülhet belőle, rendkívül ellenálló, továbbá hő- és hangtechnikailag is kedvező tulajdonságokkal rendelkezik.


A paneles technológia lehetővé teszi nemcsak a gyors kivitelezést, hiszen egy átlagos családi ház kb. 15-35 elem szerelését jelenti, hanem a pontos illesztést, az elektromos és gépészeti nyomvonalakkal előkészített és sima falfelületeket is, ami által az utómunkálatok jelentősen csökkenthetők.


Miért jó ez Önnek?


A keramzitbeton falpanel technológia nemcsak a típustervek alapján történő építést teszi lehetővé, hanem egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa, akár 4 emeletnyi épületmagasságig.


A Prelementnél a falszerkezetek tervezése, gyártása, szállítása és kivitelezése egy kézben összpontosul, így a határidők és a költségek kiszámíthatósága, valamint a minőség garantált. Egy egyszintes családi ház esetén 6-8 héttel gyorsabb kivitelezési időt jelent a hagyományos megoldásokkal szemben.


A szerkezet teherbírásának köszönhetően vékonyabb főfalak építhetők, ami 5-8% nettó alapterület növekedésével jár együtt, ezáltal még vonzóbb alternatíva lehet.

Irány a webshop!