7 tipp, hogy ne legyen gond a téli költöztetés során

Egy költöztetés nyáron is tartogathat meglepetéseket, hát még télen! Ha talajmenti fagyba, hóátfúvásba vagy ónos esőbe futunk bele, azzal nem tudunk mit csinálni. Ellenben hoztunk 7 olyan tippet, melyek segíteni fognak a téli költöztetésben!


Készüljünk arra, hogy rugalmasnak kell lennünk!


A téli időjárás nagyon szeszélyes tud lenni. Az egyik nap még sehol egy hópehely, sőt szélcsend van és derült az ég. Másnapra meg hózáporra ébredünk. Ez teljesen normális, épp ezért érdemes rá készülni egy téli költöztetés során is.


Már akár hetekkel előre is figyeljük az időjárás várható alakulását. Amennyiben hóvihar (vagy egyéb zavaró időjárási körülmény) várható, akkor érdemes mielőbb egyeztetni a költöztető céggel. És ha szükséges, akkor akár egy halasztás mellett is lehet dönteni.


Kezdjük el időben a csomagolást!


Ha időben elkezdünk csomagolni, akkor tudunk előre tervezni mindennel. És semmit sem fog befolyásolni az, ha például egy komolyabb hózápor borítja a programunkat egy-két napig. Ez bele fog férni.


A tervezésnél vegyük előre a dekorációkat, fotókat, szezonális ruhákat. Utána jöhetnek az iratok és az edények. A lényeg, hogy mindent tervezzünk meg előre, így sokkal könnyebb dolgunk lesz, mintha az utolsó pillanatban stresszesen, kapkodva kezdenénk bele. Napi 1-2 óra, és stresszmentesen be tudunk szép lassan pakolni mindent.


Készítsük fel a terepet!


Ha havas az út és a járda, akkor lapátoljuk el. Csúszásmentesítsük az utat és főleg a járdát. Biztosítsunk a bejárathoz minél közelebbi parkolóhelyet, hogy minél rövidebb távon kelljen cipelni a bútorokat. Egy műanyag fólia leterítésével megvédhetjük a belteret a sártól és a latyaktól.


Óvjuk a csomagjainkat a hótól és a hidegtől!


Az olyan érzékeny tárgyak, mint a porcelán tányérok vagy a poharak, nagyon nem szeretik a nagy hőmérséklet-ingadozást. Épp ezért védenünk kell őket ettől, például azzal, hogy vastag lepedőbe tekerjük őket. Érdemes ezeket a dobozokat utoljára felpakolni, és először levenni az új címen, hogy minél kevesebb ideig legyenek a hidegben.


Az elektronikai cikkek is érzékenyek lehetnek, így azokat érdemes a személygépjárművel vinni, ha megoldható.


Tartsunk mindenkit melegen!


Ne hagyjunk senkit se kihűlni! Télen a pakolás pihenőiben érdemes forró teával kínálni mindenkit.


Az autót is fel kell készítenünk a téli útra


Érdemes még a költöztetés előtt elvinni az autónkat egy átvizsgálásra, hogy minden rendben legyen vele. Ellenőrizzük indulás előtt az olajszintet, a megfelelő guminyomást és a téli szélvédőmosó folyadékot is, hogy minden rendben legyen.


Legyen a kocsiban meleg takaró, kabát és sapka a biztonság kedvéért. Valamint tartsunk benne jégkaparót és akár hóláncot is. Ne kelljen használni, de ne is hiányozzon!


Számoljunk extra utazási idővel!


Télen könnyen tovább tarthat az út, mint gondoltuk. Érdemes hosszabb utazási idővel számolni, így nem ér minket meglepetés. Útközben a költöztetővel tartsuk a kapcsolatot, és ha kell, várjuk be egymást.


A téli költözés során ezekre mindenképp érdemes odafigyelni.


Irány a webshop!