Készíts otthon Mac'n'Cheese-t!

Hallottál már a Mac'n'Cheese-ről? Na ugye, hogy neked is összefutott a nyál a szádban? Hiszen ki ne ismerné ezt az amerikai finomságot, ami lágyan kényezteti az ízlelőbimbókat? Szerencsére akkor sem kell lemondanod róla, ha vegán vagy. Lássunk egy igazi vegán Mac'n'Cheese receptet!


Mac'n'Cheese hagyományos és vegán módon


Valószínűleg te is ettél már sajtos tésztát életed során, így van fogalmad arról, hogy miről is beszélünk. Ettől függetlenül ez a szupergyors és egyszerű étel biztosan mindenkinek a kedvencei közé tartozik, amint megkóstolja.


Lehet, hogy a te szívedet is rabul ejtette, és titkon könnyeket hullatsz azért, mert nem eheted, de szerencsére a vegán életmód követői számára is megszületett az ideális recept. A legjobb megoldás az étel vegán módon történő elkészítésére a sörélesztő pehely használata, ami mindenkinek tökéletes, aki szereti a sajtos finomságokat, de nem eszik vagy ehet tejtermékeket. Lássuk is a receptet!


Amire szükséged lesz a mennyei Mac'n'Cheese-hez:


Egy kis étolaj, 1 kicsi vagy egy fél nagyobb vöröshagyma, 1 kis krumpli lereszelve, 2-3 fokhagyma, egy kis mustár, só és pirospaprika ízlés szerint, 10 deka kesudió és 10 gramm sörélesztő pehely, ezenkívül pedig 2,5 deci víz vagy növényi tej és egy kis ecet.


Hogyan készítsd el otthon magadnak?


Maga az elkészítés egyáltalán nem nehéz, hiszen egy gyors és egyszerű ételről beszélünk. Ezért sok edénnyel vagy konyhai eszközzel sem kell, hogy készülj. Hidd el, hogy 15 perc alatt kész, és már tálalhatsz is!


1,5-2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd ha kész, akkor hozzá kell adni a krumplit, fokhagymát, a mustárt és a további fűszereket, és ezeket együtt kell főzni néhány percig. Ha összeértek az ízek, akkor hozzá kell adnunk a vizet vagy épp növényi tejet, attól függően, hogy mit használunk, és a kesudiót. Ezeket főzzük össze addig, míg a burgonya meg nem fő benne. Érdemes minél kisebb kockákra vágni, hogy 5-10 perc alatt puha legyen.


Ezután turmixgéppel vagy éppen botmixerrel alaposan dologzzuk össze, míg egynemű nem lesz. Ha ez kész, akkor adjuk hozzá a sörélesztő pelyhet és az ecetet, és így már csak az ízesítés van hátra. Ízlés szerint adjunk a szószhoz sót, ha mindent alaposan elkevertünk benne. Amennyiben felvesz, nyugodtan adjunk hozzá több folyadékot is. Ha megfelelő az állaga, akkor akár tálalhatjuk is egy kis tésztával, de akár párolt zöldséggel is. Az eredmény magáért beszél.

Hidd el, ezt a receptet még azok is szeretni fogják, akik távol állnak a vegán konyhától, mert annyira finom.


Ha még csak most kezded, és nem tudod, hogy hol szerezd be az alapanyagokat a vegán ételeidhez, akkor nézz körül a Biocity webáruházban, ahol nyugodt szívvel rendelhetsz bármit, hiszen biztosan meg leszel vele elégedve!


Go to the webshop!