The expert of local tourism

Not only tourists, but also locals and investors can find interesting information on our renewed site. Come and enjoy the search!

I love Pécs Café

Premium coffee, certified wines, craft beers, premium tea and matcha bar.

Sandwiches, cakes and ice creams with an abundant selection.

News

Hasznos tudnivalók a skarlátpiros zsályáról
Tourist, Local, News - local, News - tourist, Városlakó / Hírek

Hasznos tudnivalók a skarlátpiros zsályáról

A skarlátpiros zsálya egy különleges zsálya faj, amely az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is annak déli részén, mégpedig Mexikóban őshonos. Magyarországon egynyári növényként nevelhető fajként tartják számon.


A skarlátpiros zsálya a dísznövények csoportjába sorolható, ezen belül is a számos zsálya faj egyike. Ezek közül sokak által is ismert az akár gyógynövényként is kiváló, meglehetősen igénytelennek mondható, Dél-Európából származó orvosi zsálya, amely fűszernövényként is remekül megállja a helyét. Gyógyászati célokra a hosszúkás, kékes-zöldes színben pompázó leveleit szokták felhasználni, amelyeket júniustól ajánlott begyűjteni, eltávolítva azokat a szárról.


Az orvosi zsálya mellett ismertebb faj még például a paprikavirág és a ligeti zsálya is. Laikusok számára azonban már talán kevésbé ismert fajtája a tornyos és lisztes zsálya, a muskotályzsálya vagy esetleg az ananászzsálya.


Az érdeklődők számára a CityGreen részletesen is bemutatja, hogy mit érdemes tudni a különféle zsálya fajokról, valamint azt is, hogy azokat miként érdemes gondozni.


Az otthoni munkaállomás rendben tartása
Tourist, Local, News - local, News - tourist, Városlakó / Hírek

Az otthoni munkaállomás rendben tartása

Az internetnek hála, egyre többen jutnak olyan lehetőséghez, amelyet kihasználva otthon tudnak dolgozni pár napot a héten. Hiszen az efféle munkavégzéshez jellemzően nincs szükség másra, mint egy számítógépre vagy laptopra és internetkapcsolatra. A home office-nak sok előnye van és néhány hátránya is mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről, ugyanakkor kétségtelen, hogy az otthonról végzett munka körülményei kizárólag a munkavállalót terhelik.


Further news
Go to the webshop!