Jegyár
1000 Ft-tól

Pécs zenei élete több évszázados múltra tekint vissza; a 19. századtól kezdve a pécsi polgárság mindennapjaihoz szervesen hozzátartozott a komolyzene művelése, Pécs zenei kultúrája intézményes szinten és a polgári családok életében is alapvető igénnyel bírt.
A Pannon Filharmonikusok kezdeményezésére létrejött és az Irány Pécs NKft. által szervezett tematikus sétán a résztvevők végiglátogatják a belváros zenei emlékhelyeit, amely által átfogó képet kaphatnak Pécs világszínvonalú zenei múltjáról, valamint a város zenetörténeti érdekességeiről. Kiderül többek között, hogy hol és hogyan adott koncertet Bartók Béla, Fischer Anni, és Jandó Jenő, kivel muzsikált vasárnaponként Zsolnay Júlia; fény derül továbbá arra, hogy kik köszöntötték énekszóval Liszt Ferencet, valamint a mester egykori zongorájának történetére is, amely évtizedeken át rejtőzött a Leöwey Klára Gimnázium épületében. A séta vezetője Tillai Gábor történész, aki a szakmai betekintés mellett személyes vonatkozású történeteivel gazdagítja és teszi teljessé a programot.
A program változtatásának jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: 2.000,-Ft/fő, 6-12 év közöttieknek 1.000,-Ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes.

Tüke kártyával a részvételi díj: 1.500 Ft/ fő.

A program aktuális időpontjairól és egyéb részleteiről kérjük, érdeklődjön irodánkban vagy tájékozódjon weboldalunkon és Facebook-oldalunkon!

Regisztráció
Időpont
Résztvevők
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím
Irány a webshop!